Buna ziua! Ambii parinti au decedat, mai intai tatal si apoi mama, de aproximativ 4 luni si avem dedezbatut o mostenire culte 2 surori. Mostenirea consta in terenuri, surorile nu vor sa o facem iar titlurile de proprietate se afla in posesia lor. Ce trebuie sa fac si daca sunt presat de vreun termen? Multumesc frumos!
Buna dimineata. In primul rand, mergeti la un notar si faceti o declaratie de acceptare a mostenirii pentru ambii parinti. Astfel, va acoperiti pentru termenul de 6 luni prevazut de lege pentru acceptarea mostenirii.
Apoi, fie incercati sa va intelegeri cu surorile pentru dezbaterea succesiunii la notar, fie va trebui sa introduceti o actiune in instanta pentru dezbaterea succesiunii.
Puteti sa solicitati dvs. notarului deschiderea dosarului succesoral, iar notarul va cita surorile pentru a se prezenta si pentru a aduce titlurile de proprietate. Daca refuza sa se prezinte ori nu sunt de acord cu mostenirea, atunci este clar ca nu veti rezolva lucrurile decat in instanta.
Atata timp cat mostenitorii nu se inteleg sau nu se vor prezenta la notar va trebui sa dezbateti mostenirea la instanta.
Deocamdata ar fi bine sa mergeti la notar pentru a da declaratia de acceptare a mostenirii si ati putea sa mergeti si la avocat ca sa va lamuriti cu toate aspectele juridice daca veti ajunge la judecata.
Mosteniri
socela
parintii mei sunt decedati tata in anul 2000 si mama in anul 2012 in urma cu 5 ani eu am locuit impreuna cu ea dar dupa citva dicutii aprinse am fost nevoita ... (vezi toată discuția)