am mare nevoie de ajutor pe tema stabilirii dreptului de pensionare pentru barbati - incerc sa il ajut pe tata "sa intre in randul asistatilor". Ideea este urmatoarea:
- tata lucreaza incepand din iunie 1968 si nu are intreruperi pe cartea de munca.
- are 1 an de grupa I
- are 13 ani de grupa a II-a
- este nascut la data de 04 Februarie 1950.
Avand aceste informatii - se poate sa imi spuneti daca tata se incadreaza pentru pensie anticipata / anticipata partial? Si daca nu se incadreaza acum, atunci cand va putea aplica pentru una dintre aceste pensii?
Va multumesc pentru ajutor:">
Cu stima
Florenta - Ecaterina
Aveti dreptate ca este mai mult decat discutabila aceasta interpretare a art.17(1).Si eu sunt de aceiasi parere ca se refera numai la art.6(1)pct.I lit.c.
Art.160(in varianta care am eu proiectul)-Perioadele de vechime in munca realizate in grupele I si a II-a de munca pana la data de 01/04/2001,constituie stagiu de cotizare in conditii deosebite,in vederea reducerii varstei de pensionare....
In aceasta situatie,eu deduc,ca o data ce perioadele respective constituie stagiu de cotizare in conditii deosebite si sporul de grupa este cel aferent acestor conditii.
Este interpretarea mea si deaceea imi cer sincer scuze daca este gresita.O seara buna tuturor.
Pensionare
gabitza1007
tatal meu are varsta de 59 de ani impliniti.are vechime in munca din anul 1969 si pana in prezent, in momentul de fata lucrand cu contract de munca.de pe ... (vezi toată discuția)