avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cerere anulare a unui articol dintr-o oug
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cerere anulare a unui articol dintr-o oug

Buna ziua. Care este procedura (cui trebuie sa adresez cererea sau chemarea in judecata) prin care eu solicit anularea unui articol dintr-o ordonanta de urgenta pentru ca prin aplicarea acelui articol s-ar incalca Declaratia Universala a Drepturilor Omului (art. 19), o ordonanta a guvernului (art. 1 alin. 2 lit. i din OG nr. 137/2000) si o lege (nr. 444/2006). Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cristiann86 , utilizator 20:21, 25 Octombrie 2010
Legea nr.554/2004 a contenciosului administrativ prevede :
Art. 9. - (1) Persoana vatamata intr-un drept al sau ori intr-un interes legitim prin ordonante sau dispozitii din ordonante poate introduce actiune la instanta de contencios administrativ, insotita de exceptia de neconstitutionalitate, in masura in care obiectul principal nu este constatarea neconstitutionalitatii ordonantei sau a dispozitiei din ordonanta.
Despre ce articol/ordonanta este vorba ?
oug nr. 1/2010 art. 5 alin. 1 si art. 6 alin. 3....speta este urmatoarea....daca ai fi incadrat in decembrie 2009 si venitul tau lunar este format din salariu si sporuri....pentru a primi un anumit spor trebuie sa obtii un aviz de la o institutie publica, iar acel aziv este eliberat in cateva luni....asta inseamna ca ai indeplini conditiile necesare pentru a primi acel spor abia in 2010, dar conform articolelor de mai sus, nu il poti primi.....ceilalti colegi ai mei care au fost incadrati cu un an in urma au obtinut acel aviz in 2009 si acum il iau in continuare....toti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoarea punctului de pensie - 45% din salariul mediu brut pe economie Angel Mariana Angel Mariana V-as ruga sa imi explicati si mie cum poate sotul meu sa dea injudecata guvernul Romaniei,pentru nerespectarea legii privind punctul de pensie,in baza caror ... (vezi toată discuția)
Atacare oug 14/2014 in contencios administrativ machis machis Suntem o societate de transport public local şi dorim să atacăm in contencios administrativ OUG 14/2014 privind acciza la carburant. Potrivit acestei ... (vezi toată discuția)
Daune morale ContSters6135 ContSters6135 Buna seara! am si eu o dilema. un profesor de la liceu nu a vrut sa-si faca card pt. primirea salariului. era o ordonanta care impunea acest lucru, ca plata ... (vezi toată discuția)