Buna ziua. Care este procedura (cui trebuie sa adresez cererea sau chemarea in judecata) prin care eu solicit anularea unui articol dintr-o ordonanta de urgenta pentru ca prin aplicarea acelui articol s-ar incalca Declaratia Universala a Drepturilor Omului (art. 19), o ordonanta a guvernului (art. 1 alin. 2 lit. i din OG nr. 137/2000) si o lege (nr. 444/2006). Va multumesc.
Legea nr.554/2004 a contenciosului administrativ prevede :
Art. 9. - (1) Persoana vatamata intr-un drept al sau ori intr-un interes legitim prin ordonante sau dispozitii din ordonante poate introduce actiune la instanta de contencios administrativ, insotita de exceptia de neconstitutionalitate, in masura in care obiectul principal nu este constatarea neconstitutionalitatii ordonantei sau a dispozitiei din ordonanta.
oug nr. 1/2010 art. 5 alin. 1 si art. 6 alin. 3....speta este urmatoarea....daca ai fi incadrat in decembrie 2009 si venitul tau lunar este format din salariu si sporuri....pentru a primi un anumit spor trebuie sa obtii un aviz de la o institutie publica, iar acel aziv este eliberat in cateva luni....asta inseamna ca ai indeplini conditiile necesare pentru a primi acel spor abia in 2010, dar conform articolelor de mai sus, nu il poti primi.....ceilalti colegi ai mei care au fost incadrati cu un an in urma au obtinut acel aviz in 2009 si acum il iau in continuare....toti
Daune morale
ContSters6135
Buna seara! am si eu o dilema. un profesor de la liceu nu a vrut sa-si faca card pt. primirea salariului. era o ordonanta care impunea acest lucru, ca plata ... (vezi toată discuția)