avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recuperare bani de la firma de ridicare auto urmare a ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recuperare bani de la firma de ridicare auto urmare a anularii P.V.

Mi-a fost ridicat autovehicolul dintr-o zona discutabila. Mi-am recuperat autovehicolul dupa plata amenzii si a taxei de ridicare/transport/depozitare. Am facut plangere impotriva P.V. care s-a solutionat astfel:
Admite în parte plângerea. Anulează procesul verbal Seria B nr. C 8238XXX/7.12.2009 emis de Brigada de Poliţie Rutieră. respinge cererea de restituire a taxei plătite pentru ridicarea auto de la S.C. Supercom S.A. ca inadmisibilă. pe procedura prevăzută de OG. 2/2001. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 25.02.2010.

Ce trebuie facut ca sa imi recuperez banii de la Supercom? In ce termen de la anularea P.V.-ului pot sa ii dau in judecata pe cei de la Supercom daca aceasta e modalitatea de recuperare?
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 11:55, 25 Octombrie 2010
3 ani
In termen de 15 zile de la comuicare. In caz contrar hotararea ramane definitiva si nu mai puteti formula o noua cerere avand acelasi obiect , restituirea taxei de ridicare, adica hotararea data in prima instanta va este opozabila.
Care este logica juridica in aceasta speta? Se anuleaza P.V. dar in schimb nu se dispune si restituirea taxei. De ce?
Daca sentinta a fost pronuntata pe 25 februarie 2010,aceasta nefiind atacata cu recurs este definitiva ,nemaiavand in aceasta situatie,nicio cale de atac.
Logica juridica o gasiti in continutul sentintei, mai sus de partea pe care ati citat-o. Acolo se explica de ce v-a admis plangerea doar in parte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Explicare dispozitiv hotarare judecatoreasca Valir Valir Buna seara ! Sper sa ma puteti ajuta in a obtine o transpunere intr-un limbaj comun pentru urmatoarea sentinta data in cazul meu. Pentru a va introduce ... (vezi toată discuția)
Recurs art.278 ind.1 c.p.p 2kappa 2kappa Se poate face recurs daca la judecatorie avem definitiv? plângere împotriva rezoluţiilor sau ordonanţelor procurorului de netrimitere în judecată ... (vezi toată discuția)
Proces castigat cu brigada rutiera antidote antidote Buna seara Brigada de Politie Rutiera impreuna cu firma ILCOR mi-au ridicat masina din Sectorul 6, actiune in urma careia am fost amendat cu 120 lei, mi ... (vezi toată discuția)