Sper sa ma puteti ajuta in a obtine o transpunere intr-un limbaj comun pentru urmatoarea sentinta data in cazul meu.
Pentru a va introduce in subiect: masina mi-a fost ridicata in 2009 din sectorul 2 , dintr-un loc prevazut cu indicator “Parcare Permisa”. Dupa ce mi-am recuperat masina, platind taxele de 700 RON ( la acea vreme ), am depus plangere la Tribunal deoarece mi s-a spus ca doar asa pot vedea pozele facute in momentul ridicarii masinii. Au urmat 4 infatisari, la care Politia nu si-a facut aparitia In urma celei de-a 4-a infatisari s-a dat urmatoarea sentinta la care mi-ar fi util ajutorul vostru pentru a o intelege in totalitate:
“Instanta hotaraste
1. respinge exceptia de necompetenta materiala invocata de intimata “Firma de ridicare masini”, ca neintemeiata
2. admite exceptia lipsei calitatii procesuale passive, invocata de intimata “Firma de ridicare masini”
3. respinge cererea petentului avand ca obiect restituirea taxei de ridicare , transport si depozitare formulata in contradictoriu cu intimata “Firma de ridicare masini”, ca fiind introdusa impotriva unei persoane fara calitate procesuala pasiva
4. anuleaza procesul verbal intocmit de intimata Brigada de Politie Rutiera
Cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare (07.02.2011) “
Va multumesc foarte mult pentru clarificari asupra celor mentionate mai sus.
1. Una din intimate a invcat ca judecatoria care v-a dat solutia nu ar fi competenta sa solutioneze plangerea dumneavoastra .... instanta a respuins aceasta exceptie, a constatat ca e competenta si a solutionat dosarul.
2. Firma de ridicare masini a invocat lipsa capacitatii sale procesuale pasive ... cu alte cuvinte a aratat ca nu cu ea trebuie sa va judecati in plangerea dumneavoastra ... si instanta a admis aceasta exceptie, deci a considerat-o intemeiata.
3. Pentru ca a admis exceptia si a constatat ca nu trebuia sa va judecati cu firma de ridicare masini, instanta v-a respins cererea de restituire a taxei de ridicare. (ar f important sa aflati in contul cui se incaseaza aceste taxe).
4. cat priveste procesul verbal incheiat de politia rutiera, acesta a fost anulat de catre instanta.
Daca nu sunteti multumit de solutie si aveti motive sa o considerati nelegala, puteti formula recurs, pe care il depuneti la Judecatoria care a pronuntat sentinta.