avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire sot
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire sot

Buna ziua
Va rog sa ma lamuriti asupra unei probleme: sotul e decedat -inainte de casatorie sotul avea un apartamenet doar pe numele lui -cumparat de parintii lui
- ca sotie supravietuitoare ce drept am asupra acestui apartament(eu nu am contribuit cu nimic la acest apartament -doar parintii sotului l-au cumparat)?
-copii nu avem
-frati sau surori nu are
-are parinti in viata
Multumesc
Cel mai recent răspuns: simion otilia , utilizator 21:25, 25 Octombrie 2010
Conform Legii nr. 319/1944, soţul supravieţuitor, în concurs cu clasa I de moştenitori (părinţii celui decedat), moşteneşte 1/4 din averea acestuia.
nu se incadreaza la art 1 lit c din legea 133/1944?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune gheorghe marga gheorghe marga am avut un singur frate care pe 30 ianuarie a decedat.nu are copii si este casatorit de 27ani.mama traieste ,cine are dreptul sa participe la suucesiune eu ca ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral-in instanta tudorioan tudorioan Soti fara copii, unul din ei decedeaza! Fratii, surorile si descedenti de-ai lor chema in judecata sotul supravietuitor printr-o cerere de partaj succesoral. ... (vezi toată discuția)
Nelamurire andreea_brz andreea_brz (2)Sotul supravietuitor înlătură de la mostenire clasa a patra de mostenitori, revenindu-i întreaga avere a defunctului??????????? Acest text este trecut ... (vezi toată discuția)