avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contributii conventii civile
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contributii conventii civile

unui salariat care presteaza, o activitate suplimentara si angajat cu contract de munca, i se retine contributiile impuse de lege 16.5% (inclusiv angajatorul plateste 27%)

in cazul unei conventii civile (de ex. administrator sau casier asociatii de proprietari), am inteles din discutii ca angajatorul trebuie sa-i calculeze toate contributiile datorate ca si in cazul unui salariat.

Daca este ok, pana acum, INTREBAREA este daca angajatorul mai trebuie sa plateasca cota de 27% ce-i revine in cazul unui salariat cu carte de munca?
Cel mai recent răspuns: bogeanua , utilizator 14:35, 25 Octombrie 2010
Pentru conventie civila de genul celei mentionate, angajatorul retine de la prestator contrib individuala la asig sociale 10.5%,contributie individuala fd somaj 0.5% si impozit venit 16%.Atat.
multumesc!
Atentie, contributia la asig de sanatate se datoreaza de catre prestator cf prev Legii 95/2006.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie civila Adi Lungu Adi Lungu Buna ziua. In cazul unei conventii civile, ce retineri se efectueaza din venitul brut? Multumesc. (vezi toată discuția)
O intrbare despre intreprinderea individuala eleonor eleonor daca lucrez cu carte de munca la o cooperativa mestesugareasca si a`si vrea sa`mi deschid o intreprindere individuala mai sunt obligata sa contribui ca casa de ... (vezi toată discuția)
Contributii asig.soc. si fd specifice ddea ddea Imi puteti spune va rog mult unde as putea gasi modul de calcul al contributiilor pentru salariati pe care o societate comercialale are de ... (vezi toată discuția)