Aseara am vrut sa merg intr-un club cu prietena.. ajuns aproape de locatie, am parcat regulamentar.. dintr-un BMW X6 s-a dat jos un smecher mare si gras (cu vreo 30-40kg mai mult decat mine) care mi-a cerut sa mut masina pt ca el astepta acel loc de parcare. La refuzul meu de a face acest lucru, m-a lovit cu pumnul in fata si m-a lovit cu piciorul in abdomen.
Am chemat politia, care ne-a trimis pe amandoi la sectie sa depunem plangere, el le-a spus politistilor ca nu m-a lovit si le-a aratat ca nu are sange pe maini (desi mie a reusit sa-mi sparga buza (daca nu ma feream putea fi chiar mai grav)).. martori la incident au fost prietena mea.. prietena lui cand i-a vazut comportamentul a fugit cu un taxi..
am completat o plangere la politie, am fost la IML unde am fost consultat si au constatat doar buza sparta, in urma loviturii in abdomen neramanand urme..
Am inteles ca certificatul medico-legal va fi preluat direct de politie dupa ce le voi duce eu chitanta primita de la IML..
As dori sa stiu ce actiuni ar trebui sa mai intreprind, daca trebuie sa il actionez eu in judecata, ce poate pati respectivul, daca ar fi indicat sa caut un avocat care sa se ocupe de cazul meu.
Cand am ajuns la sectia de politie, respectivul m-a intrebat daca vreau sa mai depun plangere sau sa ne intelegem si am preferat sa depun plangere..
Tatal unui prieten a fost omorat intr-o altercatie de genul acesta pe strada si probabil multi dintre voi au auzit de cazul cu romanca ucisa de italianul acela in statia de metrou
Buna ziua! In primul rand trebuie sa va spun ca este vorba de infractiunea de lovire si alte violente si nu cea de vatamare corporala, deoarece necesitati pana in 20 de zile ingrijiri medicale. Adevarat, pentru aceasta infractiune, impacarea partilor, inlatura raspunderea penala, dar daca nu doriti sa va impacati, respectivul va fi trimis in judecata pentru savarsirea infractiunii prevazute de art 180. De asemenea va puteti constitui si parte civila, cu daune materiale si morale, daca este cazul. Despre angajarea unui avocat, puteti face acest lucru, pentru a va asista si reprezenta interesele.
Exista variantele:
1.cea a imacarii si a primirii unei sume de bani,asupra cunatumului ei,urmand a va intelege cu agresorul dvs,situatie in care raspunderea penala a celui care v-a lovit ,va fi inlaturata
2.cea a formulariiunei plangeri penale pentru loviri si alte violente(art.180 c.pen),unde probabil ca veti primi sub 10 zile de ingrijiri medicale,daca numai buza va va fi afectata,situatie in care va puteti constitui parte civila cu o suma al carui cantum trebuie dovedit cu acte,martori,alte probe si care ar reprezenta costul ingrijirilor si medicatie,a transportului la si dinspre unitatea sanitara,etc.,eventual sa solicitati si daune morale,care in acest caz nu pot fi importante ca si cuantum
3. a actiunii civile in urma careia puteti solicita aceste despagubiri,in pretentii,conform art.998-1000 c.civ.
Da.Ar trebuii sa va angajati un avocat,deoarece s-ar putea sa nu se dispuna trimitera in judecata a atacatorului,mai ales daca acesta isi angajeaza un avocat bun.
Lovire
theodor3500
Va rog sa-mi spuneti din practica dvs ce consecinte sunt daca o persoana este reclamata pentru insulta amenintare si lovire.Precizez ca exista un martor ocular ... (vezi toată discuția)