avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pot conduce pe teritoriul UE doar cu dovada?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pot conduce pe teritoriul UE doar cu dovada?

buna ziua. sunt sofer profesionist (lucrez pe camion si fac extern) ,am avut un accident in urma caruia mi s-a eliberat dova de de circulatie. cazul nu s-a solutionat si sunt nevoit sa circul cu dovada.vreau sa stiu daca as putea conduce pe teritoriul ue doar cu dovada. cum pot sa circul in continuare in ue tinand cont de faptul ca acesta este serviciul meu?
in cazul in care o traduc (dovada) si o legalizez la un notar ,pot avea dreptul de a conduce in ue?
Cel mai recent răspuns: rares85 , utilizator 17:55, 26 Octombrie 2010
Din nefericire pentru dvs. raspunsul este nu, pentru ca autorizatia de circulatie provizorie da dreptul titularului acesteia de a circula numai pe teritoriul Romaniei.
Asa se prevede in art. 15 din Ord. nr. 1.501/ 2006 (actualizat la data de 9 septembrie 2010) in care se stipuleaza procedura inmatricularii, inregistrarii, radierii si eliberarea autorizatiei de circulatie provizorie sau pentru probe a vehiculelor
Cel putin in Ungaria,Austria si Germania nu se poate circula cu dovada de circulatie eliberata in romania chiar daca este tradusa si legalizata.In restul tariilor din UE nu stiu dar banuiesca ca este la fel.
si in cazul acesta ce pot face pentru a urgenta treburile(lluarea permisului) pentru ca eu din asta imi castig existenta?
Faceti o cerere catre prim procurorul parchetului unde va este dosarul,in care cereti restituirea permisului de conducere pana la solutionarea dosarului,aratand in acea cerere ca permisul este singura sursa de venit si fara acesta nu aveti posibilitatea de a va intretine pe dv. si familia,eventual ca aveti rate la banca care trebuie platite,etc.Aceste lucruri trebuie dovedite,Normal pana ce instanta hotaraste daca sunteti vinovat sau nu ar trebui sa se aplice prezumtia de nevinovatie,care defapt intr-o anumita masura s-a aplicat din moment ce sunteti cercetat in stare de libertate.Luati legatura si cu un avocat care se ocupa de astfel de cazuri.
Ultima modificare: Luni, 25 Octombrie 2010
rares85, utilizator
buna ziua.mie mi-sa retinut permisul pt schimbarea directiei de mers,intrand in coliziune cu un alt autovehicul rezultand victime omenesti(un deget scrantit).din cate am mai auzit nu trebuia sa mi se retina permisul.sau cel mult la solutionarea cazului ar trebui sa imi dea o amenda si nu sa imi retina permisul.ma puteti lamuri si pe mine in acest caz?

Alte discuții în legătură

Circularea pe teritoriul ue cu dovada de circulatie Barboo Barboo Buna ziua oameni buni Avand in vedere ca facem parte din UE, sunt foarte curios daca se poate circula pe teritoriul UE cu DOVADA DE CIRCUATIE, care iti este ... (vezi toată discuția)
Circulatie in ue cu dovada de circulatie sile_do sile_do as dori si eu o informatie.pot circula cu dovada de circulatie in tari UE si non-UE?Dovada este prelungita in fiecare luna.permisul este retinut pana la ... (vezi toată discuția)
Carnet conducere retinut in germania raduaw raduaw Buna ziua, mi-a fost retinut carnetul de sofer UE emis in Romania pe teritoriul tarii Germaniei, 30 zile pentru ca am trecut pe rosu la semafor si m-a luat ... (vezi toată discuția)