Buna. Ma numesc Roxana si pana acum o luna de zile am lucrat timp de 2 ani si jumatate la o societate sin Cluj. Gasindu-mi alt loc de munca am apelat la demisia la zii, aceasta realizandu-se cu acordul ambelor parti. Am inteles ca in termen de 30 de zile angajatorul este obligat sa imi inapoieze cartea de munca precum si garantia materiala care mi s-a retinut pe toata perioada contractului, in fiecare luna. Ca sa imi primesc garantia era necesara efectuarea inventarului care s-a realizat de aproximativ o saptamana. Inventarul a iesit bine, dar eu inca tot nu mi-am primit garantia (si nu mi-am primit nici salariul pe luna dinaintea demisiei) si nici cartea de munca. Raspunsul care il primesc atunci cand intreb cand o sa imi primesc cartea de munca este acelasi: cum ca aceasta este inca la ITM (cartile de munca fiind la sediul firmei din Bucuresti). Ce pot sa fac ca sa imi primesc mai repede cartea de munca, pentru ca deja imi este ceruta la noul loc de munca, precum si garantia materiala? Va multumesc.
Primul pas ar fi sa va adresati cu o cerere unitatii. Apoi este important sa va adresati Inspectoratului Teritorial de Munca, institutie care va face un control la unitate si va pune in vedere conducatorului sa va inainteze carnetul de munca, respectiv garantia si salariul restant.
nu uita ca tot ceea ce vei face(adresa catre societate, adresa catre itm) sa faci in scris, in 2 exemplare, sa iti iei nr. de inregistrare.
in adresa catre societate, sa amintesti despre toate datoriile pe care aceasta le are fata de tine, poti spune acest lucru si in adresa catre itm, insa poti astepta cateva zile sa vezi daca iti da raspuns societatea.
daca nu rezolvi nimic, urmeaza sa ii actionezi in instanta
Depune o sesizare la Inspectoratul Teritorial de Munca Bucuresti sau afla la ce inspector este arondata societatea la care ai lucrat si mergi sa vorbesti cu el.
In momentul in care am mers la firma si am amenintat seful zonal ca o sa fac sesizare la inspectoratul teritorial mi s-a raspuns ca in acest caz o sa insiste sa mi se dea banii si cartea de munca,dar ca o sa mi se retina din garantie minusul iesit la inventar. In urma inventarui s-a constatat un minus de 1500 de lei, acesta fiind reprezentat de o greaseala in acte (toate produsele iesind la inventar, deci practic inventaru a fost bine), greseala survenind de la sediul firmei din Bucuresti; deci nici macar nu este vreo greseala din vina noastra, a celor de la Cluj. Toate cautarile nu stiu cat o sa dureze si nici nu stiu cand o sa imi primesc banii pentru care am muncit. Ajung sa merg in fiecare zi sa ceresc banii pentru care am muncit.
incepeti procedurile legale :) plangere ITM, si daca nu se rezolva si tot nu va dau diferentele salariale din diferite motive puteti sa ii actionati in instanta daca stiti si puteti dovedi unde e problema....insa procesul este de durata....
Demisie
VSTORM
Lucrez in cadrul unei companii multinationale dar din cauza conditiilor de acolo m-am decis sa imi dau demisia .
Mi-a spus mai multa lume ca la momentul ... (vezi toată discuția)