avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... inmatriculare primarie tractoras 14 cp.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

inmatriculare primarie tractoras 14 cp.

care este" legea"care imi da dreptul sa inregistrez un tractoras de 14cp. care dezvolta o viteza de 15km/ora,cu numere galbene la primaria comunei.Mentionez cail folosesc numai in agricultura.
Cel mai recent răspuns: Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic 16:46, 24 Octombrie 2010
Buna ziua !
In acest sens trebuie sa existe o hotarare a Consiliului local , verificati la primarie .....
Din Codul rutier:

Art. 14. -
(1) Tramvaiele, troleibuzele, mopedele, maşinile şi utilajele autopropulsate utilizate in lucrări de construcţii, agricole, forestiere, tractoarele care nu se supun inmatriculării, precum şi vehiculele cu tracţiune animală se inregistrează de către consiliile locale, care ţin şi evidenţa acestora.

Art. 85. -
(1) Punerea in circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neinmatriculat sau neinregistrat, se pedepseşte cu inchisoare de la unu la 3 ani.
(2) Punerea in circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai cu număr fals de inmatriculare sau de inregistrare se pedepseşte cu inchisoare de la unu la 5 ani.

Cred ca asta ati cautat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal conducere fara vehicul (tractor) neinmatriculat stahlker stahlker Buna ziua, pe data 5 decembrie 2018 am fost oprit de politia locala a unei localitati si mi sa intocmit un dosar penal pe conducere vehicul neinmatriculat (un ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea carutelor la primarie luticus luticus Este necesara inregistrarea carutelor la primarie pentru a circula pe drumurile publice ? (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto cu nr date de primarie vetx vetx as avea o intrebare,daca este legala inmatricularea unui autoturism de teren cu nr date de primarie asemenea scuterelor.in cazul in care primaria imi acorda ... (vezi toată discuția)