Va rog daca-mi dati voie sa va relatez motivul pentru care va cer ajutorul.In urma cu 2 ani mi-a decedat fata de 29 de ani care avea 2 fetite de 4 si respectiv 9 ani,care dupa decesul mamei timp de trei luni , au locuit la mine impreuna cu tatal lor .In urma unor neintelegeri , acesta a plecat cu fetele,eu nu aveam nici un drept legal sa opresc cu forta copii .La scurt timp s-a recasatorit (asta nu m-a deranjat prea mult) ne-a interzis sa mai vedem copii ,chiar si lor le-a interzis sa vorbeasca cu noi.
la inceputul anului scolar am mers la fetita cea mare la scoala sa vorbesc cu ea dar aceasta nu a vrut pe motiv ca nu are voie.Va rog spuneti-mi ce este mai bine sa fac,sunt disperata,dupa ce am pierdut copilul nu pot nici sa-mi vad nepoatele.
Buna ziua,
Problema dv. este foarte delicata si are ca nucleu "interesul major al minorului".
Dv. puteti sa mergeti sa le vedeti dar nu le puteti obliga sa aiba legaturi personale cu dv. impotriva vointei lor.
Scuza gasta de fetita poate fi inventata.
In asemenea situatii conflictul dintre dv. si tatal fetitelor nu va rezolva problema dv.
Ca solutie eu vad sa va rezolvati problema cu tatal fetitelor si in paralel si problema de comunicare cu fetitele.
in completarea raspunsului meu observati hotararea de la aceasta adresa www.jurisprudenta.com/Dreptul-familiei-–-minori-program-vizitare-minor-Act-Jurisprudenta-265038.html