avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fals in inscrisuri sub semnatura privata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fals in inscrisuri sub semnatura privata

Buna ziua! Am o mica nelamurire. Cineva are dosar penal si este incadrat in art. 290 CP - Fals in inscrisuri sub semnatura penala, iar acest dosar a fost deschis in urma plangerii cuiva, nu din oficiu. Plangerea a fost facuta in rem, nu in personam, intrucat partea vatamata nu cunostea autorul faptei. Intrebarea mea este: Retragerea plangerii prealabile sau impacarea celor 2 parti in acest caz inlatura raspunderea penala?:"> Multumesc.
Nu, nu este incidenta retragerea plangerii prealabile sau impacarea partilor in cazul acestei infractiuni. Deci daca s-ar incepe urmarirea penala in personam, nu ar fi posibil acest lucru.
Inteleg ca desi s-a facut plangerea in rem deja s-a deschis urmarirea penala in personam?
Daca da, atunci sfatuiti persoana sa-si angajeze rapid un avocat
Din pacate in cazul acestei infractiuni cercetarile continua chiar daca cei doi se impaca! Totusi, in conditiile in care cel ce a depus plangerea a suferit vreun prejudiciu iar odata cu impacarea renunta la beneficul repararii lui, acest fapt poate fi retinut ca o circumsnatnta personala, dar sub nicio forma raspunderea penala nu va fi inlaturata.
Cel mai bine este sa se condulte cu un avocat si sa isi faca o aparare solida.

Av. Claudiu Sorin Feteanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Talharie daniel p daniel p daca fapta nu intruneste elementele talhariei,in cazul furtului e posibila impacarea partilor prin retragerea plangerii de la organul d politie?el e cel care a ... (vezi toată discuția)
Impacarea partilor-vatamare corporala marian2oo7 marian2oo7 Buna ziua! As vrea sa stiu cum trebuie sa procedez in cazul impacarii cu partea vatamata? Mentionez ca partea vatamata nu a depus o plangere la politie. Cum ... (vezi toată discuția)
Declaratie de impacare MAdina MAdina declaratia de impacare are aceelasi efect cu retragerea plangerii? adica daca declari ca nu mai ai pretentii maeriale sau penale din patea unei perosane .... e ... (vezi toată discuția)