avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... taierea penalitatilor de catre banca?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

taierea penalitatilor de catre banca?

As dori sa stiu daca reducerea programului de lucru, implicit a salariului se considera reducere salariala.Am un litigiu cu o banca si as vrea sa stiu daca mi se pot sterge penalitatile din acest motiv(reducerea salariului; s-a redus la jumatate).
Cel mai recent răspuns: ionut12345 , utilizator 09:55, 26 Octombrie 2010
Din punct de vedere al interesului legitim al creditorului,de recuperare integrala credit,nu are relevanta aspectul mentionat de dvs
Cu alte cuvinte, nu-i pot cere bancii sa-mi taie penalitatile, chiar daca in acea perioada nu eram in litigiu?
Ultima modificare: Duminică, 24 Octombrie 2010
adriri, utilizator
Nu ne-ati spus detaliile litigiului in cauza, insa...daca sunteti deja in litigiu cu acea banca, pentru "un anume aspect-sa zicem nulitatea unor clauze/contestatie la executare silita etc.", putin probabil ca veti gasi "intelegere si colaborare" pentru o eventuala esalonare/reducere/taiere a platii/penalitatilor.

Oricum, penalitatile, daca fac obiectul litigiului, nu pot fi luate in discutie...pana cand instanta nu se va pronunta cu privire la acest aspect.

Reducerea salariului ar putea/ar fi putut duce la o reesalonare a platii penalitatilor despre care ne spuneti, sau...posibil o refinantare, depinde...

Poate reveniti cu amanunte.
Am avut un credit la o banca si din cauza restantelor am fost data in judecata dosarul meu ajungand la executorul judecatoresc. Am mers la banca , in speranta ca mai putem face ceva(o reesalonare). Doamnele de acolo mi-au spus sa fac o cerere de acord plata, dar trebuia sa depun min. 10% din valoarea totala a creditului considerat scadent. Am facut rost de bani , i-am depus (pe chitanta este specificat '' avans acord plata'') dar raspunsul celor de la banca centrala a fost sa merg la executor pentru o reesalonare. Mentionez faptul ca banii aceia au fost retrasi din cont de catre banca.Dar sa ajung la subiectul penalitati; cand am fost la banca mi-au dat o hartie cu suma de plata a creditului in care erau incluse si penalitatile( cam 10% din total) Despre aceste penalitati intrebam eu .
Astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra.#-o
Verificati cu atentie clauzele contractuale, posibil sa existe o clauza referitoare la modul/ordinea efectuarii platii (debit si/sau dobanzi/penalitati).De regula, se procedeaza in acest fel:
[ link extern ]

Incercati sa obtineti reesalonarea platii debitului de la executor pentru ca, in acest moment, aceasta reprezinta pentru dvs. prioritatea nr.1.Bafta!

Alte discuții în legătură

Consecinte neplata credit bancar Angela Stancioi Angela Stancioi sunt girant pentru un credit luta de mama mea. am inregistrat restante la plata creditului din lipsa de resurse si dupa multe instiintari din partea companiei ... (vezi toată discuția)
Plata partiala credit ipotecar- consecinte ; solutii ? FFLORIN1976 FFLORIN1976 buna dimineata! Am on intrebare la dumneavostra si anume ce risc daca nu mai pot sa imi achit in intregime rata creditului ipotecar? Am si o specificatie ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate plata credit (cu garantie imobiliara) Towelie Towelie Ce se intampla in cazul imposibilitatii de a plati rata unui credit cu garantie imobiliara ? Nu a fost nici o restanta, toate ratele au fost platite la timp, ... (vezi toată discuția)