sunt girant pentru un credit luta de mama mea. am inregistrat restante la plata creditului din lipsa de resurse si dupa multe instiintari din partea companiei de recuperari, mama mea a primit poprire pe pensie, pentru mine inca nu s-a instituit poprire, desi am un cont de salariu la o alta banca. Am cerut sa obtinem din partea bancii o reesalonare dar nu a fost acordata. As dori sa stiu
1. care sunt consecintele in acest caz?
2. daca poprirea poate fi instituita fara o decizie judecatoreasca definitiva, irevocabila si executorie deoarece nu am fost citate la vreun proces
3.cum ar fi mai bine sa procedam astfel incat sa reducem riscurile si costurile
4. recomandari avocati care sa ne ajute
Contractele bancare de credit sunt titluri executorii de drept, fara a mai fi necesar ca banca sa apeleze la instanta de judecata pentru obtinerea unei hotarari judecatoresti de obligare a debitorului la plata ratelor restante.
Puteti apela la solutia unei refinantari pentru inchiderea creditului, prin angajarea unui alt credit in conditii mai avantajoase dvs., de la o alta banca.
Daca ati semnat contractul de credit inainte de adoptarea OUG nr.50/2010, apelati la un avocat, caruia sa-i aratati contractul de creditare in vederea identificarii clauzelor abuzive, mai ales cele privitoare la dobanda si penalitati.
multumesc pentru raspuns
refinantare nustiu daca mai sunt sanse, de vreme ce suntem pe lista rau platnicilor, ce banca ar mai st ade vorba acum
mai am o nelamurire: in caz de executare silita se pot executa si bunuri ale sotului meu (se pot consiera bunuri in comun daca sunt doar pe numele lui)?
ar fi indicat sa fac donatie de bunuri sotului meu?
poprirea pe salariu se pune automat, chiar fara ordin judecatoresc?
Pot face obiect al executarii silite si bunurile comune, daca debitorul (dvs.) nu are bunuri proprii.
Sunt considerate a fi bunuri comune toate bunurile achizitionate in timpul casatoriei, chiar daca au fost achizitionate doar pe numele unuia dintre soti.
In privinta donatiei, trebuie sa stiti ca orice act de instrainare cu titlu gratuit a bunurilor personale este atacabil de creditor (banca).
Intrebare
nicoandrei1978
Buna dimineata,ma numesc Andrei Nicoleta si am si eu cateva intrebari .Eu si sotul meu avem 3 credite,unul de nevoi personale,unul de consum si unul ... (vezi toată discuția)