avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... lamuriri,se poate sau nu,sa scoatem minorul din tara?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

lamuriri,se poate sau nu,sa scoatem minorul din tara?

Pentru a scoate minorul din tara (ex :Italia),mama are nevoie de acordul meu?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:47, 30 Ianuarie 2008
Depinde.
Daca face dovada incredintarii prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, da.
Deci se poate si fara acordul meu avand in vedere ca exista o sentinta definitiva si irevocabila....unde ii este incredintat minorul!Credeam ca nu se poate!
da, se poate si fara acordul dvs avand in vedere ca prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila i-a fost incredintat copilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Motiv de abandon? radu1982 radu1982 buna ziua ma numesc radu si am o problema sunt divortat de 7 lunii eu sunt in italia la munca iar fosta mea sotie este in romania si are in grija fiul nostru ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedentiala Mary355 Mary355 Ordonanta presedentiala presupune o urgenta. Poate fi urgenta motivata prin faptul ca mama are nevoie urgenta de tratament in strainatate si copilul ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu un copil minor felice76 felice76 Buna ziua! As dori sa ma informati cu privire la conditiile care sunt impuse pentru iesirea din tara a unui copil minor.Precizez ca imi este incredintat ... (vezi toată discuția)