Am avut un incident intr-un club unde a avut loc o altercatie unde i-am dat unui baiat cu capul in frunte si i sa crapat putin pielea capului,a venit politia si am mers la sectie ,am dat amandoi declaratie, politistul a scris procesul verbal dar nu in totalitate, dupa care m-a pus sa semnez ,unde ulterior a scris suma de 500 de ron, nu am mai fost de acord sa ridic procesul verbal. Baiatul care l-am lovit a fost intrebat daca vrea sa fiu sanctionat cu amenda sau vrea sa mearga mai departe pentru un dosar penal, a fost de acord pentru amenda, mi-a fost scrisa amenda si procesul verbal dupa care baiatul a fost influentat de un alt prieten de al lui pentru a-mi fi facut dosarul penal, dar procesul verbal fusese scris. CE SE VA INTAMPLA?? Acum baiatul a spus ca peste 2 zile isi scoate certificat medico legal!! Si ma santajeaza daca nu ii dau 10 milioane nu isi retrage plangerea si ma da in judecata pentru a scoate bani mai multi de la mine. Ce sa fac sa ii dau banii si sa merg sa-si retraga declaratia,sau a-si putea sa il inregistrez ca ma santajeaza cu bani ca altfel imi face dosar penal!
Daca reuseste sa ia certificat medical si sa formuleze plingere atunci se poate constitui parte civila cu op suma de bani reprezentin cheltueilile pe care le face si poate solicita si daune morale. Nu ai mari sanse sa susti ca te santajeaza cu sumele de bani pe care le cere
ti-ai recunoscut fapta? daca da , atunci cu siguranta iti poti aminti ca l-ai lovit din greseala si mai faci o declaratie. cred ca mai era un prieten de al tau langa tine?
In alta ordine de idei, pana isi scoate CML sunt sanse sa i se vindece rana din cate spui tu aici. Momestel cu 50 de lei din cand in cand pana se vindeca apoi vezi tu ce faci. ;)
Data viitoare sa te gandesti de 2 ori inainte sa faci pe cocosul.
Ai si tu rabdare sa vezi cate zile de ingrijiri medicale primeste prin certifictul m-l. In functie de asta mai vedem ce e de facut. El iti poate face dosar penal, dar asta nu insemna ca automat tu patesti ceva grav! Se va analiza dosarul iar in functie de numarul de zile de ingrijiri (si de alte aspecte, circumstante atenuante, etc) probabil vei primi o amenda!
Cat despre santajat.. nu e nimic ilegal sa iti ceara niste bani (pe care i-a cheltuit cu medicii)! Eu zic totusi sa nu te grabesti sa arunci cu banii pana nu vezi nr. de zile de ingrijiri. Oricum, daca vrei sa il ajuti trebuie sa iti arate chitante sau orce dovada a cheltuielilor facute ca urmare a loviturii!
Pentru linistea ta, angajeaza un avocat care sa se ocupe de caz.
Avetidoua variante:
1.Sa-i dati bani , printr-o declaratie notariala ca renunta la plangere
2. sa mergeti mai departe sa vedeti cate zile de ingrijire medicale are si in cel mai rau caz sa aveti o solutie nefavorabila a unui dosar penal ( din pacate am vazut certificate medicale mult, mult exagerate!)
Daca sunteti major, hotararea va apartine daca sunteti minor trebuie sa va consultati cu parintii.
Vatamare corporala
ChavaLito
acum o saptamana am fost intr-o discoteca de la mine din oras si era o fata pe care o cunosteam si am fost acolo special pentru ea doar ca ea era insotita de ... (vezi toată discuția)
Urgent
carmensitta
Am si eu o problema sotul meu a aparat copilul batut de un alt baiat de 12 ani luandu-l pe acela de urechi si despartindu-i, iar eu au venit la usa cu 3 ... (vezi toată discuția)