avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... angajat si pfa - ce obligatii fiscale am ca pfa?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

angajat si pfa - ce obligatii fiscale am ca pfa?

Buna dimineata! As dori sa va intreb care sunt pasii si ce trebuie facut pentru ca eu, ca viitor angajat si ca pfa (traducator) sa fiu in legalitate. Am inteles ca in momentul in care ma angajez va trebui sa merg la Casa de Pensii sa anunt acest lucru, insa mai multe nu stiu. Si cand inchei contractul cu cei unde voi avea locul de munca stabil trebuie sa specific si cat castig ca traducator? Intreb acest lucru pentru ca venitul meu ca traducator este variabil. Va multumesc frumos! O zi buna!
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 09:34, 25 Octombrie 2010
Ca salariat, obligatiile catre bugetele publice (impozit, contributii asigurari socile) sunt calculate si virate de catre angajator. Ca traducator se plateste impozit pe venit de 16% din venitul net si contributie de sanatate de 5,5% din venitul net transmis prin decizia de impunere transmisa de Administratia Finantelor Publice.
Veniturile realizate ca traducator nu se declara la locul de munca.
Ultima modificare: Luni, 25 Octombrie 2010
George David, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contribuþii sociale ºi impozit în cazul traducãtorilor autorizaþi csllngy csllngy Buna ziua Am autorizatia de traducator. Am inteles ca trebuie inregistrata la finante. Impozitul se plateste in regim real. Ce se intampla cu contributiile ... (vezi toată discuția)
Contract de agent, asistent in brokeraj - taxe?? CSORIK ILONA CSORIK ILONA Sunt angajata cu CIM pe durata nedeterminata(8 ore/zi) si in timpul liber realizez ca persoana fizica neautorizata - venituri din activitati independente in ... (vezi toată discuția)
Contributii sociale la pfa CAT30 CAT30 daca mi-am facut PFA anu trecut 2011 ,mi-am facuto in cazul care gasesc ceva de lucru in domeniu sa lucrez legal , mentionez ca din perioada deschideri PFA am ... (vezi toată discuția)