avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie la zi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie la zi

Buna ziua, azi mi-am inaintat demisia la locul de munca incepand cu data de azi, 25.10.2010, fara a pomeni nimic in cerere de perioada de preaviz, ci doar am solicitat incetarea contr. de munca incepand cu data de 25.10.2010. Sefa mea a scris pe cerere "se aproba" si a semnat. Intrebarea mea este daca firma poate reveni asupra deciziei si sa imi ceara sa efectuez perioada de preaviz, acum dupa ce am cererea de demisie la zi aprobata si semnata si daca eu sunt obligata in vreun fel sa mai dau curs cererii lor de efectuare a preavizului. Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 10:59, 25 Octombrie 2010
Teoretic, nu sunteti obligat sa efectuati preavizul odata ce incetare la zi a fost aprobata de angajator.
Insa atentie: cererea trebuie sa va fi fost aprobata de "angajator", adica de firma, nu doar de un simplu angajat.
va multumesc ptr. raspuns si doresc sa precizez ca eu lucrez la un punct de lucru al firmei, sediul firmei fiind in alta localitate. Persoana care mi-a semnat cererea este directorul punctului de lucru, care nu este patron al firmei. Contractul de munca este semnat intre mine si ca reprezentant al firmei este trecut unul dintre patroni. Este suficient sau la ce ma pot astepta?
Ar trebui sa fie OK si directorul punctului de lucru ca semnatar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As dori parerea unui consultant rodicamar rodicamar Buna ziua, Am si eu o nelamurire. Luni, 25.10.2010 mi-am depus demisia in care am solicitat desfacerea contr. de munca conf. art.79 din Codul muncii, incepand ... (vezi toată discuția)
Patronul refuza sa-mi dea cartea de munca si ma santajeaza mgb1ro mgb1ro Sunt angajat (inginer) la o firma privata de 2 ani si jumatate. Mi-am gasit un loc de munca mai bine platit, in specialitatea mea. Acum 4 zile mi-am dat ... (vezi toată discuția)
Demisie neacceptata alyna_sae alyna_sae buna ziua. am urmatoarea problema. am incheiat contr de munca pe 2 luni la o firma , si mai am de lucrat doar 3 sapt din acele 2 luni. intre timp mi-am gasit ... (vezi toată discuția)