avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general declaratii on-line
Discuție deschisă în Contabilitate în general

declaratii on-line

Va rog sa ma lamuriti si pe mine care sunt pasii care trb urmati pt obtinerea certificatului digital necesar pt depunerea decl on-line?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters123067 , utilizator 11:23, 25 Octombrie 2010
Obţinerea unui certificat se face prin completarea actelor şi formularelor cerute de furnizorul acreditat.

Furnizorii de certificate digitale calificate sunt : CertSign, DigiSign şi Trans Sped.

[ link extern ]


[ link extern ]


[ link extern ]
BARBU ANA a scris:

Va rog sa ma lamuriti si pe mine care sunt pasii care trb urmati pt obtinerea certificatului digital necesar pt depunerea decl on-line?
Multumesc!



Cum se obtine un certificat digital?
Orice persoana care doreste sa obtina un certificat digital se adreseaza mai intai unei autoritati de certificare autorizata. Orice autoritate de certificare solicita utilizatorului informatii minime privind identitatea acestuia, inainte de a-i elibera acest certificat. Dupa furnizarea acestor informatii si verificarea lor, autoritatea de certificare respectiva aproba sau respinge, dupa caz, cererea formulata de catre acea persoana.

Ce acte sunt necesare pentru obtinerea unui certificat digital?
Persoana care doreste sa obtina un certificat digital trebuie sa prezinte o declaratie autentificata la notar. Pentru cetatenii romani, identificarea se realizeaza pe baza buletinului de identitate sau a cartii de identitate. Pentru cetatenii straini, identificarea se va face pe baza pasaportului. In cazul in care persoana se adreseaza direct autoritatii de certificare, verificarea identitatii se va face pe loc, pe baza actului de identitate.
Daca persoana care doreste sa obtina un certificat digital reprezinta o organizatie sau companie, pe langa actele obisnuite, este necesara o adresa din partea respectivei companii prin care se certifica faptul ca acea persoana este angajata firmei si reprezinta interesele acesteia.

Ce etape se parcurg pentru obtinerea unui certificat digital?
Eliberarea certificatului presupune parcurgerea urmatoarelor etape:

- prezentarea documentelor solicitate de catre autoritatea de certificare;
- achizitionarea dispozitivului securizat pe care se genereaza perechea de chei (publica si privata) si pe care se va ridica ulterior certificatul;
- achitarea contravalorii certificatului;
- instalarea driverelor si utilitarelor aferente dispozitivului securizat in sistem;
- completarea formularului de inregistrare online;

In momentul in care cererea on-line va fi aprobata, se primeste un e-mail de confirmare ce contine adresa si un cod unic de identificare pentru ridicarea certificatului.

Urmandu-se pasii descrisi in e-mail-ul primit, se va ridica certificatul digital asociat perechii de chei pe dispozitivul securizat.

Dupa ridicarea certificatului digital, se pot configura optiunile din aplicatiile de e-mail si de redactare documente pentru utilizarea semnaturii digitale.


aveti aici mai toate informatiile necesare:

[ link extern ]

Ultima modificare: Luni, 25 Octombrie 2010
ContSters123067, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 112 on line gabitza1980 gabitza1980 vreau sa ma ajutati! pana acum am depus declaratia 112 la ghiseu.acum am ibteles ca se depune doar on line.ca sa depun si eu on line ce trebuie sa fac? va ... (vezi toată discuția)
Semnatura electronica LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Daca o societate poate avea doua semnaturi electronice, pe doua calculatoare, pentru depunerea declaratiilor la ANAF. (vezi toată discuția)
Semnatura electronica calificata/verificare anaf Constantin Brancoveanu Constantin Brancoveanu pentru deschiderea unui cont on line la o banca (fara prezenta fizica in agentie) mi se solicita o serie de date: - poza CI, selfie facut in timpul ... (vezi toată discuția)