avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... semnatura electronica calificata/verificare ANAF
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

semnatura electronica calificata/verificare ANAF

pentru deschiderea unui cont on line la o banca (fara prezenta fizica in agentie) mi se solicita o serie de date:
- poza CI, selfie facut in timpul convorbirii cu banca pe o platforma on line, acord pentru obtinere informatii de la ANAF?
pentru ce sunt necesare informatiile de la ANAF? sunt acestea necesare?
- ce este, care sunt conditiile pentru validitatea semnaturii electronice calificate (nu este vorba despre semnatura digitala de tip certsign, digisign)? Cum se poate asigura securitatea unei astfel de semnaturi?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 17:04, 26 Mai 2020
- banca trebuie sa se convinga de faptul ca sunteti viu si existati si din punct de vedere fiscal, avand in vedere ca nu va vede la ghiseu. probabil ca au stabilit aceste cerinte;
- daca vi s-a solicitat semnatura calificata inseamna ca e vorba de un cont mai consistent sau care e destinat comertului online in interiorul UE. modul in care se asigura securitatea semnaturii certificate face obiectul unei meserii separate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii on-line BARBU ANA BARBU ANA Va rog sa ma lamuriti si pe mine care sunt pasii care trb urmati pt obtinerea certificatului digital necesar pt depunerea decl on-line? Multumesc! (vezi toată discuția)
Declaratia 112 on line gabitza1980 gabitza1980 vreau sa ma ajutati! pana acum am depus declaratia 112 la ghiseu.acum am ibteles ca se depune doar on line.ca sa depun si eu on line ce trebuie sa fac? va ... (vezi toată discuția)
Certificat digital depunere declaratii zolysoftsolutions zolysoftsolutions Buna tuturor. Stie cineva cat costa toata procedura si intocmai un certificat digital pentru depunerea declaratiei on-line (e vorba de firma si de ... (vezi toată discuția)