avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lipsa procedura ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lipsa procedura ?

Va rog sa-mi spuneti ce inseamna "termen acordat pentru lipsa procedura".Am un proces cu Primaria,pe legea 10,prin care am cerut masuri reparatorii pt. o casa demolata.Primaria considera ca faptul ca in decretul cu demolarea respectiva figureaza casa si proprietarii sai nu reprezinta dovada proprietatii,cu toate ca Legea 10 spune ca da.Am cistigat la Tribunal,iar Primaria a facut recurs.La primul termen s-a dat aminare pt. ca Primaria a solicitat avocat.La al 2-lea termen s-a acordat alt termen pt.lipsa de procedura.Ce inseamna aceasta? Ce procedura ar pütea fi lipsa ?
Cel mai recent răspuns: ContSters174014 , utilizator 11:59, 25 Octombrie 2010
Termenul a fost acordat intrucat procedura de citare nu a fost legal indeplinita cu toate partile in proces, insemnand ca dovada de citare a uneia dintre parti nu s-a intors la dosarul instantei. Atat timp cat una dintre parti nu a fost legal citata, se presupune ca nu are cunostinta de termenul de judecata, iar in dosar nu se dispune nicio masura.
Da este perfect adevarat. Pentru a va edifica puteti consulta disp. art. 85 si urmatoarele din C.p.c., privind citatiile si comunicarea actelor de procedura. Ori citatia nu a ajuns la una dintre parti, ori nu a ajuns in termen legal. In aceste conditii cauza se amana!
Avocatul dvs nu v-a explicat!?

Av. Claudiu Sorin Feteanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare lucas1 lucas1 Societatea a fost chemata in instanta in calitate de tert poprit. Citatia a ajuns la societate in data de 5 ( vineri), termenul dat de instanta fiind 9 ... (vezi toată discuția)
Lipsa procedura ? Antik Antik Buna ziua Am depus o cerere de repunere pe rol si s-a fixat termen . Problema e ca mai sunt 2 saptamani pana la termen si inca nu am primit ... (vezi toată discuția)
Procedura in instanta proces penal Nina1 Nina1 Pentru un proces cu cate zile inainte de termenul de judecata se trimite citatie pentru prezentare in instanta? Cu stima (vezi toată discuția)