avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale probleme asociati srl URGENT!!
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

probleme asociati srl URGENT!!

sunt 2 asociati intr-un srl.unul detine 99.%si celalalt restul.cel care detine mai putin este si admninistratorul societatii.statutul firmei este unul normal fara clauze speciale.poate fi revocat administratorul (mentionez ca are mandat de 4 ani,),fara acordul unuia dintre asociati?sau poate sa faca ceva asociatul majoritar fara acordul celuilalt?(schimbare sediu,cesiune parti)?asociatul majoritar a facut o hartie,convocare pe care celalalt refuza sa o semneze fiindca nu este de acord cu ce scrie in ea.va multumesc si as dori un raspuns urgent
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 20:11, 25 Octombrie 2010
Buna ziua,

Va trebui sa vedeti prevederile actului constitutiv al societatii in legatura cu adoptarea hotararilor Adunarii Generale a Asociatilor cu privire la revocarea administratorului( mai exact care este majoritatea cu care se poate adopta aceasta hotarare). Daca hotararea se ia cu votul unanim al asociatilor nu puteti face nimic fara semnatura celuilalt asociat, puteti numai sa apelati la instanta.

Daca hotararea se ia cu majoritate absoluta, asociatul ce detine 99% poate lua singur hotararea de revocare a administratorului.

av. Bostina Elena
Daca refuzati semnarea convocarii la adunarea generala a asociatilor nu ati rezolvat nimic.
Prin scrisoare recomandata sunteti considerat ca ati luat la cunostinta de convocarea sedintei AGA. Eventual firma publica si in presa. Nu aveti decat de pierdut.
Daca nu luati parte la sedinta, hotararile se iau de cei prezenti, hotararea se ia de majoritate sau dupa cum este precizat in constract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare administartor maia45 maia45 Buna seara Sunt actionar majoritar , 99 %, intr-un SRL cu 2 actionari, administratorul este o terta persoana. eu doresc sa schimb administratorul dar din ... (vezi toată discuția)
Actiune civila de contestare hotararii aga la un srl otilia_adamescu otilia_adamescu Buna ziua avem urmatoarea situatie: sunt administrator unic si asociat cu 45%r la o firma de turism un SRL. Restul partilor sociale sunt detinute de o alta ... (vezi toată discuția)
Cum scot un administrator/asociat din firma daca nu vrea horlaci2003 horlaci2003 Firma are 3 asociati, administratorul este unul dintre asociati si in urma neantelegerilor dintre ei cei 2 asociati care nu sunt administratori vor sa-l scoate ... (vezi toată discuția)