avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale schimbare administartor
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

schimbare administartor

Buna seara

Sunt actionar majoritar , 99 %, intr-un SRL cu 2 actionari, administratorul este o terta persoana. eu doresc sa schimb administratorul dar din diferire motive asociatul meu se opune. Cum ar trebui sa procedez in aceasta situatie?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 08:08, 26 Mai 2011
Convocati adunarea generala a asociatilor, conform procedurilor legale, adoptati decizia de schimbare a administratorului(pentru ca aveti majoritatea) si apoi mergeti la registrul comertului sa faceti modificarile ce se impun in actul constitutiv. Deci AVETI MAJORITATEA!
Potrivit art.194 alin.1 pct.b din legea 31/1990 adunarea generala a asociatilor are obligatia de a desemna si revoca administratorii. Ca urmare convocati adunarea generala a asociatilor si in baza hotararii de revocare a administratorului faceti modificarea si la ORC
Va multumesc mult pentru promptitudine dar as mai avea nevoie de unele detalii : in aceasta societate cu raspundere limitata suntem doi asociati , iar asociatul meu se opune schimbarii administratorului, deci nu vom lua niciodata o hotarare de schimbare a administratorului. Faptul ca eu sunt actionar 99 % schimba cu ceva aceasta situatie?
Cititi mai bine raspunsurile pe care le-ati primit. Sunteti asociat majoritar, deci se poate opune cat vrea celalalt ca nu are sanse. Mai cititi si statutul si va lamuriti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme asociati srl urgent!! onutza26 onutza26 sunt 2 asociati intr-un srl.unul detine 99.%si celalalt restul.cel care detine mai putin este si admninistratorul societatii.statutul firmei este unul normal ... (vezi toată discuția)
Retragere administrator vornicu lumi vornicu lumi Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez daca ma aflu in urmatoarea situatie: Sunt asociat (40 %) si administrator (durata nedeterminata,puteri egale si ... (vezi toată discuția)
Schimbarea administratorului babylon babylon suntem doi asociati intr-o firma ,iar domnul celalalt este si administratorul societatii am convocat de doua ori aga iar dinsul nici nu a venit sa prezinte ... (vezi toată discuția)