avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale retragere administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

retragere administrator

Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez daca ma aflu in urmatoarea situatie:
Sunt asociat (40 %) si administrator (durata nedeterminata,puteri egale si depline) al unei SRL. Din cauza unor probleme grave pe care le-am intampinat in relatia cu asociatul meu s-a ajuns in faza in care eu sa doresc sa renunt la calitatea de administrator al firmei(data prin actul constitutiv).I-am trimis o scisoare recomandata prin care i-am adus la cunostinta acest aspect,dar nu mi-a raspuns pina acum.Nu mai avem sediu social,salariati,nimic,iar eu sunt si in preaviz si va cer ajutorul de a renunta la calitatea de administrator(nu si cea de asociat) cit mai repede!Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: biz_corp , utilizator 19:31, 5 Ianuarie 2012
Trimiteti sau depuneti si la ORC scrisoarea de renuntare la mandatul de administrator.
Apoi societatea este obligata sa faca o adunare generala, sa numeasca un alt administrator si sa depuna la ORC documentele de modificare.
Ultima modificare: Luni, 25 Iulie 2011
kappauser, utilizator
Ca administrator aveti prerogativa de a convoca adunarea generala a asociatilor si sa inscrieti pe ordinea de zi schimbarea/revocarea/demisia administratorului( art.194-195 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale)
Va multumesc!
Ca si administrator - daca doriti sa renuntati la mandat trebuie sa anuntati asociatii. Dvs spuneti ca aveti,, puteri egale si depline ''. Din aceasta eu deduc ca societatea mai are administratori( cel putin unul...daca nu mai multi) pentru ca doar cu ei puteti sa aveti puteri egale. Daca doriti sa renuntati la mandat atunci convocati adunarea generala a asociatilor ei urmand sa decida cine v-a administra si reprezenta societatea.
Verificati daca societatea nu se afla deja in dizolvare pentru sediul expirat.

[ link extern ]
click pe judet si pe literele de inceput din denumirea societatii.

Succes!
Pentru o situatie similara am urmatoarea intrebare:
- daca unul din adimistratori doreste sa renunte doar la aceasta functie si celalalt administrator nu este de acord, cum se poate proceda ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere administrator s.r.l. Emil P Emil P Buna seara! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta: un co-administrator, care este si co-asociat intr-un s.r.l., doreste sa renunte la functia ... (vezi toată discuția)
Societate comerciala hotararea adunarii generale a asociatilor Nina1 Nina1 In cazul unui srl cu 2 asociati si 2 administratori la depunerea documentelor bilant fiscal este obligatoriu documentul \\\"hotarsemnat de cei 2 asociati (vezi toată discuția)
Revocare administrator societate Irinel Antoniu Irinel Antoniu Speta e: societate cu 2 asociati egali si administratori cu puteri depline, aflati in conflict. Pe rol sunt mai multe actiuni: dizolvare/excludere/retrafere... ... (vezi toată discuția)