avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Drept de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Drept de somaj

Buna ziua,

Am un SRL care a avut activitate pana in august 2010. Sunt unicul angajat.
Am achitat la zi luna de luna cotizatiile catre stat cu impozit forfetar cu tot. Nu am restante. Pot sa scot cartea de munca si sa o depun la somaj? Am acest drept atata timp cat nu am datorii catre stat?

Multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:47, 25 Octombrie 2010
Beneficiati de indemnizatie de somaj daca indepliniti conditiile legale:
- sa va incetati CIM din motive neimputabile dvs. (cel mai bine ar fi art.65 din Codul muncii - desfiintarea postului);
- in ultimele 24 de luni sa aveti 12 luni lucrate si cotizate la somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot intra in somaj ? prismatrade prismatrade Am urmatoarea situatie din cartea de munca : -in 20.05.2009 a incetat CCC - 2 ani -21.05.2009 reluat activitatea -21.05.2009- desf. contr. munca ... (vezi toată discuția)
Ajutor de somaj pvs pvs Am un prieten care a fost viceprimar pana in august 2010. In 2011 a lucrat 9 luni la o societate angajat cu contract pe perioada determinat. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Se poate lua somaj?!? mihai_staicovici mihai_staicovici Buna seara! In atentia persoanelor specilizate pe probleme de acest gen: Spuneti-mi si mie va rog: Daca am lucrat din luna a 3-a a anului 2008 pana in ... (vezi toată discuția)