Buna ziua. M-am lovit de o situatie mai putin frumoasa si v-as ruga daca puteti sa ma ajutati cu niste informatii. In cazul unei famili tatal moare, lasand in urma o sotie, patru copii si o casa cu bunuri drept mostenire. In ce fel si ce masura are fiecare drept la acea mostenire? Va multumesc frumos.
In cazul in care vor sa accepte toti succesibilii, cotele lor parti sunt de 4/16 parte pentru mama si 3/16 parte pentru fiecare dintre copii pentru toate bunurile ramase.
Prima clasa de mostenitori este cea a descendentilor, adica cea a copiilor defunctului si a urmasilor lor in linie dreapta la infinit, indiferent daca sunt din casatorie sau din afara ei, inclusiv copiii adoptati cu efecte depline. Daca la
mostenire vin numai descendenti de gradul I (copiii), atunci mostenirea se va imparti in mod egal. Daca alaturi de acestia la mostenire este chemat si sotul supravietuitor, atunci se stabileste mai intai cota acestuia de 1/4, iar restul se imparte in mod egal intre descendenti.
Va multumesc pentru raspuns. Am pus aceasta intrebare pentru ca toata lumea in jurul meu imi spune ca sotia are o cota de 3/4, diferenta impartindu-se intre copii in parti egale.
Mostenire sau nu ?
neo2
buna ziua .voi incerca sa fiu cat mai succint. in urma cu 2 ani tatal meu a decedat . eu mai am o sora . am inteles ca 3/4 din masa succesorala ii revine mamei ... (vezi toată discuția)