avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inventariere domeniu public/domeniu privat - dilema!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inventariere domeniu public/domeniu privat - dilema!!

Buna ziua! Sper sa ma puteti ajuta intr-o problema: cum se face inventarierea bunurilor din domeniul privat al municipiilor (pe ce baze)? Exista obligativitatea publicarii acestor inventare in M. Of? Sunt aprobate doar printr-o hotarare a consiliului local? Este suficient? Cum si in cat timp poate fi atacata aceasta hotarare, in cazul in care se comite un abuz?
Se poate trece un bun din domeniul public al unitatii administrativ teritoriale in domeniul privat al aceleiasi unitati administrativ teritoriale? Care este procedura?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 13:28, 25 Octombrie 2010
1. Inventarierea se face conform legislatiei in vigoare.
2. Din cate cunosc eu, daca nu ma insel, este obligatorie publicarea.
3. Normal in 30 zile, dar opinia mea este ca oricand poate fi atacata in contecios.
4. Da se poate schimba regimul juridic, dar numai cu HCL si apoi ci HG.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarari de guvern luticus luticus Un imobil al unei UAT a fost trecut in domeniul public al statului.Apoi in conditiile art 10 din legea 213 consiliul local a hotarat trecerea din domeniul ... (vezi toată discuția)
Domeniul public al orasului casiba casiba Buna ziua. Cand se considera ca un bun donat orasului (UAT) trece in domeniul public al acesuia: in momentul in care exista HCL in acest sens sau in momentul ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune... de la sine mb3_48900 mb3_48900 Buna ziua, Am nevoie de un sfat. Bunica mea a detinut, cu acte, o proprietate mai bine de 30 de ani, in judetul Valcea. Inca de la inceput, si-a intins ... (vezi toată discuția)