avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetarea CIM a administratorilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetarea CIM a administratorilor

Buna ziua,

am gasit un articol care spune ca incepand cu 2007, CIM-urile administratorilor/directorilor care au contract de mandat inceteaza. Rezulta ca cei care nu sunt numiti prin contract de mandat, ci prin actul contitutiv al societatii, au in continuare un CIM valabil sau interpretez eu gresit?

Redau mai jos articolul

[quot Prevederile art. V al Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 82 din 28 iunie 2007 pentru modificarea si completarea Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale si a altor acte normative incidente stabilesc o modalitate distincta de incetare de drept a contractului individual de munca.

Redam in continuare textul de lege vizat:

Prin derogare de la prevederile art. 56 din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare, contractele de munca ale administratorilor/directorilor, incheiate pentru indeplinirea mandatului de administrator/director inainte de intrarea in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, inceteaza de drept la data intrarii in vigoare a ordonantei de urgenta sau, in cazul in care mandatul a fost acceptat ulterior intrarii in vigoare a prezentei ordonante, de la data acceptarii mandatului.

In consecinta, la data acceptarii mandatului de administrator/ director sau, dupa caz, la data intrarii in vigoare a O.U.G. nr. 82/2007, dispare calitatea de salariat a membrului CA, datorita incetarii de drept a contractului individual de munca. Incetarea contractului individual de munca se va inscrie in carnetul de munca, in conformitate cu prevederile Ordinului nr. 136/1976 pentru aprobarea metodologiei de intocmire, completare, pastrare si evidenta a carnetului de munca.

Dupa incetarea contractului individual de munca, in carnetul de munca nu se vor efectua inscrieri referitoare la perioada in care membrul CA desfasoara activitate in baza mandatului.

Art. 2 din Decretul 92/1976 privind carnetul de munca statueaza: Carnetul de munca se intocmeste pentru personalul incadrat pe baza de contract de munca si pentru membrii cooperativelor mestesugaresti.]

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Suspendare cim mihaela_1968 mihaela_1968 Buna ziua! Este corecta interpretarea conform careia contractul individual de munca incheiat pentru un director general la o societate pe actiuni, in anul 2005 ... (vezi toată discuția)
Contract administrator societate comerciala ADELA STROE ADELA STROE administratorul societatii are contract individual de munca si mai nou el nu mai poate avea CIM. in conditiile astea ce am de facut de suspendat CIM in baza ... (vezi toată discuția)
Suspendare sau incetare cim? mihaela_1968 mihaela_1968 Daca un functionar a fost numit in 2005 director general, care regula trebuia aplicata: -suspendare contract individual de munca, conform art.137 indice 1 ... (vezi toată discuția)