avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendare sau incetare CIM?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendare sau incetare CIM?

Daca un functionar a fost numit in 2005 director general, care regula trebuia aplicata:
-suspendare contract individual de munca, conform art.137 indice 1 (alin.3) coroborat cu art.152 (alin.1), sau
-incetare CIM, conf. art.V din OUG 82/2007?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:16, 11 Octombrie 2013
Este vorba despre S.A.?
Da, este SA.
Numai daca administratorul a fost desemnat dintre salariatii societatii, contractul individual de munca este suspendat pe perioada mandatului, conform art.137 ind.1 alin.3 din Legea nr.31/1990.
Dar cum ramane cu art.V din OUG 82/2007?
Cred ca art.V din OUG nr.82/2007 nu este incident in acest caz, intrucat managerul a fost ales din randul salariatilor.
Articolul V prevede ca , contractele de munca ale administratorilor/directorilor, incheiate pentru indeplinirea mandatului de administrator/director inainte de intrarea in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, inceteaza de drept la data intrarii in vigoare a ordonantei de urgenta sau, in cazul in care mandatul a fost acceptat ulterior intrarii in vigoare a prezentei ordonante, de la data acceptarii mandatului.


C.i.m. al persoanei respective, banuiesc ca nu a fost incheiat pentru indeplinirea mandatului de administrator/director. Altfel spus, a fost ales/numit mai intai director/administrator si apoi i s-a incheiat c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract idividual de munca magyari magyari Am o problema, mai bine zis o dilema si nu am reusit sa gasesc deocamdata o solutie clara. Este vorba de o societate pe actiuni, mai exact o institutie ... (vezi toată discuția)
Suspendare sau incetare cim? mihaela_1968 mihaela_1968 Un director comercial la o societate pe actiuni este numit director general, in baza unui contract de mandat. Contractul individual de munca inceteaza sau este ... (vezi toată discuția)
Contract administrator societate comerciala ADELA STROE ADELA STROE administratorul societatii are contract individual de munca si mai nou el nu mai poate avea CIM. in conditiile astea ce am de facut de suspendat CIM in baza ... (vezi toată discuția)