avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... AJUTATI MA CU UN SFAT
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

AJUTATI MA CU UN SFAT

Buna ziua, In urma cu ceva timp am avut proces de divort am obtinut custodia copilului si pensie alimentara 150 ron (minim pe economie), In perioada in care am fost impreuna am achizitionat o masina in val de 25.000 euro, iar acum pana sa introduc eu actiunea de partaj a vandut masina unui prieten cu suma de 4000 euro ([uin acte pt ca tot la el este masina) spunandu mi ca daca mai are banii atunci imi da si 60% din valoarea cu care a vandut o daca nu sa i pun poprire pe salariu pana recuperez banii. Fac precizarea ca fostul sot castiga mult mai mult decat minim pe ec dar nu pot fi justificati (Munceste la negru) . Ce pot sa fac eu daca este cum zice el respectiv poprire adica 150 pensie + 150 pt masina= 300 ron pe luna MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 15:07, 25 Octombrie 2010
sa introduceti actiune de partaj. in ceea ce priveste pensia de intretinere, daca nu aveti cum sa dovediti cu inscrisuri ca castiga mai mult, nu aveti ce sa faceti.
in ceea ce priveste pensia de intretinere m am resemnat era problema cu masina daca pot obtine mai mult.multumesc
Doar daca reusiti sa dovediti ca vanzarea e fictiva si / sau pretul prea mic in raport cu bunul...
Depinde si de anul fabricatie al autovehiculului, data la care a fost achizitionat...
Il puteti chema ca martor intr-un eventual proces pe cel care (zice ca) a cumparat masina... Il puteti intreba atunci pe respectivul (prin intermediul instantei - la interogatoriu) de unde a avut bani si cum dovedeste ca a facut plata (pentru a se dovedi de buna credinta) s.a. de gen...
Ultima modificare: Luni, 25 Octombrie 2010
trope_doi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marire pensie alimentara adryblondy adryblondy cum pot sa obtin marirea pensiei alimentare daca tatal copilului a trimis timp de un an 150/luna din grecia si nu vrea sa recunoasca faptul ca munceste in ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere gheorghemonica80 gheorghemonica80 buna ziua, in urma divortului, datorita faptului ca nu are servici, s-a calculat pensia de intretinere la saraliul BRUT. Vreau sa-l dau in judecata pt ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani marionitalia1 marionitalia1 Am plecat in italia in urma cu 3 ani deoarece nu reuseam sa mai platesc creditele am trimis banii sotului pentru platirea lor .El a ramas cu copilul acasa ... (vezi toată discuția)