avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... abonament telefonie mobila
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

abonament telefonie mobila

salut!
am un abonament la vodafone pe care nu-l folosesc deloc! as vrea sa-l inchid,dar trebuie sa platesc o taxa de 125euro!
exista vreo modalitate de-al rezilia fara sa platesc acesta taxa?
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 11:42, 1 Noiembrie 2010
Conditiile de reziliere contract sunt cele negociate si asumate de dvs prin semnatura
In conditiile in care intelegeti unilateral sa reziliati contractul in avans fata de termenul contractual asumat,va revine obligatia achitarii sumei prevazute
Ultima modificare: Luni, 25 Octombrie 2010
ynocentta, utilizator
Acea impunere de a plati taxa de reziliere, este ilegala fiind o clauza abuziva! In consecinta, conform prevederilor Legii nr.193/2000, republicata si a Legii nr.296/2004, republicata, modificate prin Legea nr.161/2010 puteti solicita in scris furnizorului de servicii de telefonie mobila rezilierea contractului fara a motiva in vreun fel decizia!
doamna domnisoara ynocennta informati-va mai bine inainte de a posta un comentariu ati putea duce in eroare oamenii
Spre corecta si buna stiinta, ynocentta! LEGEA NR.193/2000, republicata:
"Art.1.- (3) Se interzice comerciantilor stipularea de clauze abuzive in contractele incheiate cu consumatorii.
Art.4.- (2) O clauza contractuala va fi considerata ca nefiind negociata direct cu consumatorul daca aceasta a fost stabilita fara a da posibilitate consumatorului sa influenteze natura ei, cum ar fi contractele standard preformulate sau conditiile generale de vanzare practicate de comercianti pe plata produsului sau serviciului respectiv.
(4) Lista cuprinsa in anexa care face parte integranta din prezenta lege reda, cu titlu de exemplu, clauzele considerate ca fiind abuzive.
Art.6.- Clauzele abuzive cuprinse in contract si constatate personal, fie prin intermediul organelor abilitate prin lege nu vor produce efecte asupra consumatorului, iar contractul se va derula in continuare, cu acordul consumatorului, numai daca dupa eliminarea acestora mai poate continua.
Art.7.- In masura in care contractul nu isi mai poate produce efectele dupa inlaturarea clauzelor considerate abuzive, consumatorul este indreptatit sa ceara rezilierea contractului, dupa caz, si daune-interese.
ANEXA- Lista cuprinzand clauzele considerate ca fiind abuzive
(1) Sunt considerate clauze abuzive acele prevederi contractuale care:
j) - comerciantul a impus consumatorului, prin contract, clauze referitoare la plata unei sume fixe in cazul denuntarii unilaterale."
LEGEA NR.296/2004, republicata, privind Codul consumului:
"Art.77. In caz de dubiu asupra interpretarii unor clauze contractuale, acestea vor fi interpretate in favoarea consumatorului.
Art.78.- Se interzice comerciantilor stipularea de clauze abuzive in contractele incheiate cu consumatorii.
Art.79.- O clauza contractuala care nu a fost negociata direct cu consumatorul va fi considerata abuziva daca, prin ea insasi sau impreuna cu alte prevederi din contract, creeaza, in detrimentul consumatorului si contrar cerintelor bunei-credinte, un dezechilibru semnificativ intre drepturile si obligatiile partilor.
Art.84.- Dreptul consumatorului la denuntarea contractului nu poate fi anulat de nicio clauza contractuala sau intelegere intre parti, in cazurile prevazute de lege, aceasta fiind considerata nula de drept."
lole, am citat din legile amintite in mesajul postat anterior textele de lege respective fiind temeiul legal al actiunii tale ulterioare! Succes!
Nu este ilegala perceperea unei taxe pentru rezilierea contractului cu incetarea imediata a lui.
Ilegala este marimea acestei taxe.
Potrivit recomandarilor UE, marimea taxei poate fi cel mult egala cu cea ce ar mai fi de platit daca contractul inceteaza la termenul din contract.
Daca abonamentul este de 10 Euro pe luna, si doriti rezilierea lui cu 5 luni inaintea termenului de incetare a contractului, atunci aceasta taxa poate fi cel mult 50 Euro.

Alte discuții în legătură

Reziliere contract telefonie Caydenz Caydenz Doresc sa reziliez un contract Vodafone. Am sunat la Vodafone si mi-au spus ca trebuie sa achit o taxa de 150 de euro (sau ceva de genu) pentru a rezilia ... (vezi toată discuția)
Contract telefonie mobila axw axw Buna ziua, Din motive personale as vrea sa renunt la un abonament Orange dar stiu ca se cere taxa de reziliere adica sa platesc abonamentul pe lunile ramase ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract telefonie mierloiuionela mierloiuionela sunt interesat sa reziliez un contract la telefonia mobil, as vrea sa stiu daca se poate face fara costuri, cei de la respectiva companie mi-au spus ca taxa la ... (vezi toată discuția)