avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum sa iesi din asa ceva?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum sa iesi din asa ceva?

Va salut. Am o situatie a unei prietene foarte bune la care nu gasesc solutii de scapare. Fata are 25 de ani, este maritata si are copii. De cateva luni doreste sa divorteze, deoarece nu mai merge nimic intre ea si sotul ei. Respectivul, de cand a aflat, a recurs la tot felul de metode pentru a incerca s-o faca sa se razgandeasca, iar cand si-a dat seama ca nu functioneaza nimic, a trecut la masuri mult mai grave. Mai exact, a inceput sa faca scandaluri (fata chiar a chemat politia intr-o seara, dar, evident, n-au avut ce sa faca, mai ales ca "vecinii nu au auzit nimic"), i-a ingradit mai toate drepturile (i-a luat telefonul mobil, i-a luat calculatorul, etc.). Fata a rezistat, de nevoie, neavand banii necesari inceperii actiunii de divort in acea perioada. Plus ca sotul a luat toate actele, inclusiv certificatul de casatorie.
De curand, acesta a trecut la un santaj din care ea pur si simplu nu poate sa scape. I-a spus ca va lua copii si va pleca, iar ea va ramane in strada. Mentionez ca apartamentul in care locuiesc ei este inchiriat, iar ea nu are momentan o sursa de venit, fiind la facultate in an terminal. De frica sa nu ramana in strada, fata e nevoita sa faca orice ii spune el. Ieri tocmai a aflat ca "nu mai are voie la facultate", ca "si-a pierdut drepturile" si ca "daca macar se mai uita urat la el, ramane in strada".
Acum, va intreb: ce poate face ea in conditiile acestea? Chiar aceasta...creatura, pentru ca om nu-i pot spune, poate face ce vrea, fara sa raspunda pentru nimic? Mi s-a spus ca, referitor la bunurile pe care "sotul" i le-a tot luat (inclusiv banii din portofel), nu exista repercusiuni, fiind considerate "bunuri comune". Deci...se poate face ceva?

Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 31 Ianuarie 2008
paintball, utilizator
Sotul este trecut, fiind cel care plateste chiria... De-asta poate incheia contractul oricand doreste...
E cam aiurea atunci... Dar nu inteleg cum ea si-ar permite sa plateasca aceasta chirie dar nu si alta...
Nu inteleg intreaga situatie, am spus ca ar trebui sa se angajeze, nu mi-ati spus daca e dispusa...
Ca sa introduca actiunea trebuie sa plece de acolo...

Puteti cauta pentru ea organizatii care ajuta femeile batute...
Ultima modificare: Vineri, 1 Februarie 2008
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Femei batute de catre soti macho macho Buna ziua.Cine ajuta femeile batute violenta in fam este pedepsita cu o amenda.Dar sotul poate fi tras la raspundere prin tribunal?Cred ca sunt femei agresate ... (vezi toată discuția)
Poate tatal obtine custodia copiilor daca mama pleaca de acasa?? 9765 9765 As vrea sa divortez am 3 copii dar imi e foarte frica sotul este foarte violent si nu o sa accepte sa divortam imi e si frica sa i spun ..ne ameninta de multe ... (vezi toată discuția)
Repunere pe rol divort cu minor christiana_alex christiana_alex Buna ziua, Am procesul de divort ,initiat de mine, suspendat. Am inteles ca trebuie sa platesc 1/2 din taxa , adica 19 ron, pentru a repune pe rol actiunea de ... (vezi toată discuția)