Buna ziua
Numele meu este Ana Ciobanu.Am o vechime in munca de 33 de ani dintre care 22 de ani in conditii deosebite de munca (grupa I-a si grupa a-II-a) si sunt nascuta in 1956 .Va rog sa imi spuneti cand as putea sa ies la pensie pentru limita de varsta.
Va multumesc
Eu va raspund, dar legea privind sistemul unitar de pensii publice este inca la Parlament, urmand a fi modificata tocmai anexa cu varstele standard de pensionare in cazul doamnelor. Spuneti-mi, va rog, luna nasterii dvs.
Puteti beneficia de pensie pentru limita de varsta in mai 2012, la varsta de 55 de ani si 9 luni. Reveniti cu intrebarea dupa ce se va publica legea in Monitorul Oficial, varsta standard de pensionare va fi mai mica.
Am observat,ca in paranteza faceti trimitere si la grupa I-a de munca.Asadar,daca din cei 22 de ani, ar fi 8 in grupa I-a de munca in procent de 100/%,atunci puteti sa va deschideti dreptul la pensie pentru limita de varsta,la acest moment.58 ani si 11 luni - 4 ani si 10 luni = 54 ani si1 luna(varsta pe care ar trebui sa o aveti acum).O seara buna.
Varsta pensionare
laumotor
Am 52 ani, o vechime in munca de 33 ani din care 14 la grupa 1 de munca. Intrebare: pot beneficia de pensionare anticipata? din punctul meu de vedere, 33+7=40 ... (vezi toată discuția)