avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Data iesirii la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Data iesirii la pensie

Buna seara,
Am o cunostinta care ar dori sa stie cand se poate pensiona:
are varsta de 55 de ani
are vechime de 34 de ani, din care 23 de ani in grupa a 2 a de munca.
Este posibil sa se pensioneze la limita de varsta?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:02, 11 Iunie 2011
Precizati sex(M)sau (F).Daca este( F)luna si anul nasterii.
Buna seara,
Precizez ca este de sex feminin, nascuta in 22 septembrie 1956.
Va multumesc anticipat.
Poate beneficia de:
-pensie anticipata la 55 de ani si 6 luni intrucat a depasit cu 8 ani stagiul complet de cotizare de 30 de ani si 6 luni;
-pensie pentru limita de varsta la aceeasi varsta, de 55 de ani si 6 luni, varsta standard de pensionare de 60 de ani si 6 luni reducandu-se cu 5 ani pentru perioada lucrata in grupa II de munca.

Prin urmare va beneficia de pensie pentru limita de varsta la 55 de ani si 6 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie pentru limita de varsta teodorina teodorina Buna ziua, Lucrez din anul 1977 luna decembrie pana in prezent 2011 luna iulie, in aceasta perioada am 10 ani lucrati in grupa a II-a de munca cu 70%. Va rog ... (vezi toată discuția)
Pensie drakin drakin Am si eu o intrebare o persoana care are 30 ani de munca din care 21 de ani grupa a II a de munca si varsta de 53 de ani poate iesi la pensie in baza legii ... (vezi toată discuția)
Pensia anticipata violeta panduru violeta panduru Ma numesc Violeta sunt din Lugoj,m-am nascut in 16.031956, am lucrat in grupa 2-a de munca 22 ani si11 luni , iar in grupa 3 de munca 6 ani si 2 luni. Am ... (vezi toată discuția)