Gabriel Ungureanu a scris:
1 Nu stiu daca m-am exprimat cum trebuie, este vorba de secretarul primariei nu de secretara primarului.
Este vorba de o sentinta judecatoreasca care obliga primaria sa-mi furnizeze informatii cerute conform legii 544 si pe care nu mi le-au furnizat.
2. Iata ce spune procurorul in Ordonanta de scoatere de sub urmarire penala si aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ primita pe 08.10.2010
"Din analiza materialului de urmarire penala existent la dosarul cauzei rezulta ca actiunea penala n u poate fi pusa in miscare impotriva invinuitului, fiind aplicabile dis. art 10 lit b din C pr pen, deoarece a savarsit o fapta, care in continutul ei concret si atingerea minima adusa valorilor aparate de lege nu prezinta gradul de pericol social al infractiunii pentru care a fost cercetat si poate fi reeducat prin aplicarea unei sanctiuni administrative din cele prevazute de art 90 si art 91 C pen.
vazand si dispozitiile art 249 din C pr pen
in temeiul art 11 pct 1 lit b si art 10 lit b din C pr pen
Aaaaaa.....pai asta-i altceva! Neinceperea urmaririi penale nu este acelasi lucru cu scoaterea de sub urmarirea penala. Scoaterea de sub urmarirea penala in baza art.10, alin1,
lit.b indice1, permite aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ.
Puteti face plangere la prim-procuror daca sunteti nemultumit de solutia data prin ordonanta de scoatere de sub urmarire penala, asa cum a spus si colegul r.gabi