avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2019 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ultraj
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ultraj

Buna ziua
Am o plangere penala impotriva mea, pentru ultraj, facuta de secretarul primariei din Calimanesti. Procurorul a dat neinceperea urmarii penale si aplicarea unei amenzi de 1000 lei plus cheltuieli de 100 lei.

Secretarul a prezentat un Certificat medico legal din care rezulta:
1 Prezinta leziuni traumatice care s-au putut produce prin lovire cu corpuri dure.
2 Leziunile pot data din 15.01.2010
3 Necesita 2-3 zile ingrijirii medicale de la producere.



Problema mea este ca la data respectiva ( cand individul spune ca i-am dat cu telecomanda in fata ) el a chemat politia care, in momentul cand a venit la primarie nu l-a gasit pe secretar cu o vanataie pe fata si nu a fost intocmit nici un proces verbal de contraventie.

Sunt trei martori care au dat declaratie.
Doi dintre ei nu au vazut nici o vanataie pe fata individului.
Unul spune o data ca vanataia era pe obrazul drept apoi, in alta declaratie spune ca era pe stangul.

Secretarul trebuia sa-mi raspunda la o sentinta ( In declaratie spune ca in timp ce el imi explica procedura de lucru eu i-am dat cu telecomanda in cap) Procedura de lucru nici pana azi nu a fost dusa la executare, la aproape un an de la sentinta.

Daca fac plangere impotriva Ordonantei si arat ca martorii nu l-au vazut lovit iar cel care zice, se cam contrazice, iar politia chemata nu a vazut nimic ( nu este nici o amenda) pot rezolva ceva?
Ultima modificare: Luni, 25 Octombrie 2010
Gabriel Ungureanu, utilizator
Am inteles... dar reiau intrebarea de mai sus, nu trebuia sa existe in dosar un examen medical din care sa reiasa care au fost zilele in care a necesitat acele ingrijiri? Si aici iar sunt nelamurit, el in plangere zice de 1-2 zile ingrijiri iar in certificatul medico-legal se spune 2-3. Deci asa se procedeaza?
Considerand ca secretarul primariei se afla in timpul serviciului,cand pretinde ca l-ati agresat este posibil sa se fi facut cercetari pe acest aspect.
Lipseste certificatul medico-legal,declaratiile martorilor au fost contradictorii,nu stim insa ce ati declarat dvs la cercetari.
Ati recunoscut cumva ca l-ati lovit ?
Daca,da,in ce imprejurari ?
Exista Certificatul medico-legal din data de 18 ianuarie. Dar eu spuneam ca nu este atasat examenul medical din 15 ianuarie despre care se aminteste in CML. Pentru ca vreau sa vad si eu zilele cand a fost nevoie de ingrijire pentru escoriatie obraz drept de 0,3/0,2 cm acoperite de cruste brun negricioase cu o zona tumefiata in jur de 3/2 cm.
Si urmeaza scris: Examen medical din 15 ian 2010 - escoriatie obraz drt.
Deci daca exista o escoriatie pe data de 15 (cand s-a produs incidentul) de ce martorii nu au vazut nimic. Doar era la vedere, pe obraz. Singurul care vede ceva este ala cu care deja sunt in procese pe la instanta pentru fals in acte publice.
Si asta se contrazice de la o declaratie la alta.

Deci:
In plangerea adresata secretarul spune ca a suferit o vatamare ce a necesitat 1-2 zile de ingijiri medicale, asa cum rezulta din certificatul medico-legal nr C/68/2010. Acest lucru, insa, nu rezulta din certificat, deoarece in concluziile actului respectiv la punctul 3 se arata ca leziunile necesita 2-3 zile ingijiri medicale, iar in dosar nu exista nici o copie dupa examenul medical din 15 ianuarie 2010 din care sa reiasa cate si care au fost zilele in care Didoiu Ion a necesitat ingijiri medicale si in ce au constat aceste ingrijiri.


Am declarat ca nu l-am lovit.

Poate e ridicol dar poate ar trebui sa vada daca exista amprentele mele pe telecomanda respectiva :) Daca tot a chemat politia ca i-am dat in cap cu ea de ce nu le-a zis sa o ia pentru proba asta?
Ultima modificare: Marți, 26 Octombrie 2010
Gabriel Ungureanu, utilizator
In aceasta situatie este suficient certificatul medico-legal cu concluziile medicului legist si cred ca solutia data este corecta pentru ca probabil a existat intre dvs un "schimb de replici"putin mai "contondent"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala pentru loviri si amenintare cu moartea ContSters404664 ContSters404664 Buna seara. Acum cateva zile am fost agresata de niste oameni in fata unui supermarket pe motiv ca as fi injurat-o pe o fata de-a lor cu cateva zile in urma ... (vezi toată discuția)
Caz de lovire la locul de munca nerezolvat... ContSters130146 ContSters130146 Buna seara, Am o problema mai veche si am ajuns intr-un punct in care nu stiu cum sa mai procedez si ce sa mai fac. Am mai scris despre asta acum cateva ... (vezi toată discuția)
Vatamare sau nu? manuela necula manuela necula buna ziua, copilului meu in varsta de 17 ani i s-a inaintat o plangere penala in urma unei batai cu zapada in timpul careia a pus o piedica unei fetite(14 ... (vezi toată discuția)