avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Retinere din salariu-50%, e legal?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Retinere din salariu-50%, e legal?

Buna ziua!

Supun atentiei dv. urmatoarea problema:

Lucrez in invatamant si pt ca nu mi s-au retinut cei 25% din indemnizatia pe concediu pt lunile iulie si august, consiliul de administratie al scolii a decis ca in lunile octombrie si noiembrie sa ne retina 25% ai lui Boc, si inca 25% restantele pentru lunile de concediu. Deci, retinere 50% din salariu.

E legal? Are consiliul de administratie putere mai mare decat o lege care precizeaza ca popririle nu pot fi mai mari de 1/3 din salariu?

Ce ma sfatuiti ?Ce masuri pot sa iau inainte de a mi se retine 50% din salariu?

Mii de multumiri.
Cel mai recent răspuns: maneanicoleta2006 , utilizator 21:28, 26 Octombrie 2010
sa faceti sesizare la inspectoratul scolar. iar daca nu vi se rezolva problema sa ii dati in judecata.
Varianta plauzibila este actionarea in judecata in cazul in care vi se va face o asemenea oprire din salariu ...
Ii voi actiona in judecata, dar cand imi voi recupera banii?

Pot sa fac plangere penala pt abuz in serviciu?
Imi poate raspunde cineva, va rog?

Am primit informatii ca totusi, e legal ca angajatorul sa retina 1/2 din salariu net. Altii spun ca e ilegal.

Am mai intrebat si anterior: pot sa fac plangere penala si daca pot, cui adresez plangerea ?

Multumesc frumos pt eventualele interventii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perimare executare viciucviciu viciucviciu Acum trei ani am primit la serviciu o poprire pe salariu de la un executor. Am facut o intelegere de plata cu aceste , am platit o luna , dupa care nu am mai ... (vezi toată discuția)
Modalitatea de plata a pensie de intretinere dupa divortul la notar cristibox cristibox Buna ziua! Am introdus divortul la notar ,avand si copil minor. Va rog sa imi spuneti cum fac sa imi fie oprita direct alocatia de intretinere a ... (vezi toată discuția)
Datorie -card credit roxana11277 roxana11277 Buna ziua, am un card de credit la Cetelem, nu stiu daca e bine sa scriu firma, scuze, cu valoare de 18 milioane vechi si un alt card pe care am luat bunuri, ... (vezi toată discuția)