avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Perimare executare
Discuție deschisă în Executare silită

Perimare executare

Acum trei ani am primit la serviciu o poprire pe salariu de la un executor. Am facut o intelegere de plata cu aceste , am platit o luna , dupa care nu am mai putut sa platesc.As vrea sa stiu daca au trecut trei ani in care nu s-a mai intamplat nimic mai exista vreun temei legal in baza caruia sa se poata continua executarea? Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:16, 10 Februarie 2014
Nu inteleg. Vi s-a pus poprire la angajator sau pe contul de salariu de la banca? Daca s-a pus poprire, angajatorul nu v-a retinut 1/3 din salariu? A trimis executorul suspendare a executarii?
In mod normal, executarea e perimata si implicit dreptul de a va executa e prescris.
Multumesc mult pentru raspuns. Revin cu niste amanunte pentru a fi mai explicit. Executorul a trimis poprire la angajator dar ca sa nu-mi opreasca 1/3 din salariu am facut eu o intelegere cu executorul, am platit o luna dupa care din pacate nu am mai putut sa platesc.De atunci (3 ani) nu s-a mai intamplat nimic. In conditiile acestea intrebam daca mai exista un temei legal sa se continue in vreun fel executarea. Multumesc mult
Pe 15 martie 2013 angajatorul meu a primit o comunicare de poprire pentru salariul meu in cota de 1/3. Nu mi-a oprit nimic din salariu, iar pe 1.11.2013 a mai venit o comunicare cu referire la aceiasi poprire.Intrebarea mea este : mai poate face executorul acum , in 2014, validarea popririi? Daca a doua comunicare este facuta dupa sase luni fata de prima, nu intervine perimarea executarii? Mii de multumiri
..de fapt tocmai ce am aflat ca a infiintat validarea popririi...exista vreo sansa sa fie admisa dupa cele relatate mai sus?
Ultima modificare: Miercuri, 5 Februarie 2014
gi-jane2, moderator
Validarea popririi il intereseaza pe angajator, el e afectat. Va trebui sa se apere in instanta, altfel va plati pt datoria dvs ca si cum ar fi a lui.
Asa e...dar vedeti dv de el depinde soarta mea pe viitor...iar de mine cei pe care-i am in grija. La varsta mea (54 de ani) nu ma mai angajeaza nimeni si era foarte important pentru mine sa stiu daca acea vaiidare este sau nu facuta tardiv. Cu respect si multe multumiri
Ajuta cu ceva pentu angajator daca demisia mea este anterioara datei introducerii actiunii de validare? Sau ce ar putea ajuta si sta in puterea mea? Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns
Ultima modificare: Miercuri, 5 Februarie 2014
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Executare silita pentru credit nevoi personale popa_v popa_v Buna ziua! Azi, am primit executare silita pentru un credit de nevoi personale. Singurul venit e salariul pe care mai am 2 exec silite. Dar, de la 1 sept. ... (vezi toată discuția)
Perimare in executare prin poprire ContSters249161 ContSters249161 Buna ziua! Sunt debitor intr-o executare prin poprire. Din suma executabila am fost executat partial. Desi executorul a notificat tertul poprit, acesta nu a ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare. respinsa ca tardiva??? ancut75 ancut75 Somatie comunicata(cf sustinerii intimatului) 24.10.2012 - neurmata de acte sau forme de executare silita care sa conduca la executarea silita efectiva a ... (vezi toată discuția)