avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare cumparare cu uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare cumparare cu uzufruct

Am o problema la care am primit raspunsuri contradictorii...daca ma poate ajuta cineva cu un caz concret din jurisprudenta....
Bunicii mei au incheiat un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere, autentic, prin care vindeau casa fiicei lor (mama mea). Intre timp, bunica a decedat, iar acum mama nu isi mai poate permite sa intretina pe bunic. Asa ca as vrea sa preiau eu aceasta obligatie, cu acordul mamei mele si al bunicului supravietuitor, numai ca nu stiu cum trebuie facut. De mentionat ca la momentul incheierii contractului mama era casatorita, iar casa a fost cumparata cu "acordul tacit al sotului". Intrebarea era cum se procedeaza pentru ca eu sa preiau atat casa cat si intretinerea bunicului? #-o
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 19:39, 25 Octombrie 2010
ar trebui rezolutionat acest contract si incheiat unul nou cu dvs.
Pentru a fi rezolutionat ce trebuie facut? E suficienta prezenta la notar a bunicului si a mamei?
si sotul mamei intrucat imobilul a fost dobandit ca bun comun in timpul casatoriei, iar daca nu exista act de partaj...trebuie sa vina.
Sotul mamei este plecat.....dar o declaratie a mamei ca nu il mai poate intretine pe bunic ajuta cu ceva?
Sau exista posibilitatatea ca mama sa imi vanda mie casa "cu tot cu bunic"?:)
Dar daca bunicul apeleaza la instanta pentru a rezilia contractul, are vreo sansa, daca are si martori ca de-a lungul timpului eu m-am ocupat de intretinerea lui?
da este o posibilitate, insa si in acest caz trebuie sa il citati pe sotul mamei intrucat este coproprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la mostenire Bronson7 Bronson7 Mama mea a murit in urma cu patru ani. Suntem doi fii mostenitori impreuna cu tata, sotul supravietuitor. Tatal meu vrea sa lase toata mostenirea fratelui meu. ... (vezi toată discuția)
Mostenire cosmina84 cosmina84 mama mea vrea sa imi lase mie partea ei din proprietatiile pe care le detine impreuma cu tatal meu. cum se procedeaz, ce trebuie sa facem?sper ca m-am exprimat ... (vezi toată discuția)
Contract proprietate - moștenire AlinNC AlinNC Bună ziua, O să trec la subiect direct. Bunica mea dorește sa îmi dea în proprietate casa/terenul unde am. domiciliul natal deoarece ea are drept de ... (vezi toată discuția)