avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... parintii au facut act vanzare-cumparare surorii mele ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

parintii au facut act vanzare-cumparare surorii mele fara stirea mea

In 2002 tatal meu impreuna cu mama i-au facut act de vanzare-cumparare surorii mele pe imobilul unde locuiesc (proprietatea lor), fara ca eu sa stiu.

Practic m-au dat la o parte, au facut toate demersurile fara stirea mea.

La doi ani, in 2004 tatal a murit. Mama este in viata pana in present.

Eu nici pana in acest moment nu am vazut actul, insa mama si sora mea sustin ca este un act de vanzare-cumparare, nu vor sa mi-l arate.

As vrea sa stiu daca este legal ceea ce au facut, daca mai am si eu vreun drept la proprietate si cum pot obtine si eu o copie a acelui act.

Credeti ca sunt sanse sa castig in cazul in care o dau in judecata pe mama si sora mea cat timp mama este in viata, sau dupa decedarea mamei?

Se mai poate face ceva in aceasta privinta? Va multumesc si astept sfaturile dvs.
Cel mai recent răspuns: ContSters169673 , utilizator 17:01, 27 Octombrie 2010
Cat timp sunt in viata parintii pot dispune cum doresc de bunurile lor. Pentru vanzarea imobilului nu era necesar acordul dumneavoastra. Deci, actul incheiat, daca exista, e cat se poate de legal, cu conditia sa fi fost intrunite conditiile de validitate la data vanzarii.
Puteti obtine o copie a actului adresandu-va biroului de cadastru si publicitate imobiliara de la locul situarii imobilului.
buna ziua.
ati mentionat faptul ca tatal dvs. a decedat in 2004 . ulterior decesului ati dezbatut succesiunea ? la succesiune a fost inclus imobilul respectiv?
daca pt. imobilul respectiv s-a platit pretul de catre sora dvs. nu mai aveti ce face.
dar daca in realitate sora dvs. nu a achitat contravaloarea imobilului , puteti invoca simulatia actului de vanzare-cumparare.
Succesiunea nu a fost dezbatuta. Nu cred ca pretul a fost platit, deoerece nu dispunea de sume considerabile la acel moment. Va multumesc pentru raspuns.
Mai poate fi atacat, daca pretul trecut contract este fictiv si defapt acopera o donatie mascata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! suntem 3 surori, cea mare nu tine legatura cu noi ... Ralucaa08 Ralucaa08 Buna ziua! Suntem 3 surori, cea mare nu tine legatura cu noi nici cu mama noastra de mai bine de 15 ani refacandu-si viata (tatal fiind decedat) iar mama ne-a ... (vezi toată discuția)
Taxa autentificare act de mana - vanzare-cumparere teren bibimari bibimari buna ziua, mama mea a cumparat de la cineva un teren (aproximativ acum 20 ani) pentru care au facut contract de mana. mama a decedat acum 5 ani. nu am ... (vezi toată discuția)
Poate fi atacat un act de vanzare-cumparare? KASSYAN83 KASSYAN83 Buna ziua ! In anul 2008 , bunicii mei din partea mamei , au incheiat un act de vanzare-cumparare , cu clauza de intretinere cu unul din fratii mamei , ei ... (vezi toată discuția)