M-am uitat peste codurile CAEN si am aflat ca mi s-ar potrivi 7230 si 7240 pentru domeniul meu de activitate. Intrebarea mea insa e alta. De ce acte am nevoie mai exact pentru a infiinta acest PFA?
Am vazut ca in unele cazuri este necesara aprobarea vecinilor, in cazul in care activitatea se desfasoara intr-un apartament si inca ceva legat de protectia mediului (?). Cerintele astea sunt obligatorii pentru toate activitatile? E ridicol sa ceri aprobarea vecinilor cand munca ta se rezuma la statul in fata calculatorului.
Adrian 7230/40 cred ca sunt codurile caen vechi. Noie coduri CAEN ar fi 6201, 5829, 6203, 6209, 6311, 6312. Astea sunt la norma de venit in Cluj. Informeaza-te si vezi care sunt la norma de venit in judetul in care vrei sa-ti deschizi PFA-ul, in cazul in care vrei sa fii impozitat la norma de venit.
Pentru PFA ai avea nevoie de o diploma, am inteles ca se accepta chiar un simplu atestat. Eu unu am schimbat autorizatia in aprilie, eram cu vechile coduri caen si am fost somat sa le schimb altfel imi inchideau astia PFA-ul. La schimbare mi-au dat ceva hartii in care am semnat cum ca cunosc legislatia privind mediu si pe foaia respectiva scria ca trebuie sa fie trimisa spre ITM, DSP, ASV si inca una. Ce treaba au DSP-ul si ASV-ul cu activitatea mea ramine un mister. ITM-ul iar nu stiu ce vrea sa faca, sa ma invete sa bag in priza probabil un stecher.
Legat de acordul vecinilor nu stiu cum sta treaba, eu am autorizatia din 2001, cand am facut-o am avut nevoie doar de un act prin care mama isi dadea acordul sa imi fac birou la ea in apartament, de la inceput m-am declarat ambulant. Nu am umblat pe vremea aia dupa acordul vecinilor. Acum am inteles ca ar fi nevoie de acordul vecinilor sus, jos, laterale, acordul s-ar putea sa fie obligatoriu indiferent de activitatea ce vrei sa o desfasori; stiu ca pare o chestie naspa mai ales daca ai vecini cu care nu te impaci prea bine, sunt chiar curios daca astia sunt in stare sa nu dea autorizatia in cazul in care un vecin nu-si da acordul, sau ce ar fi de facut intr-o asemenea situatie.
Pfa sau srl?
alexandra08
Salutare forumisti si dragi avocati :)
Fratele meu are un handicap grad I, dar este un programator f bun davada fiind si faptul ca pana la momentul ... (vezi toată discuția)