avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... rezolutiunea contractului de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

rezolutiunea contractului de intretinere

speta:
doi soti au incheiat un contract de intretinere cu fiica lor si sotul acesteia. cei doi soti divorteaza. sotia doreste rezolutiunea contractului, introduce actiune in instanta intrucat cei obligati la intretinere nu se achita de cele ce le incumba.
sotul se impotriveste, el sustinand ca fata de el s-a prestat intretinerea.
pt. rezolutiune am chemat in judecata pe cei doi obligati la intretinere, insa pentru a fi opozabila hotararea ce fac cu sotul? si el parte in contract...
obligatia de intretinere este indivizibila atat activ cat si pasiv si se poate cere rezolut.chiar daca nu a fost prestata intretinerea fata de un singur sot. totusi ce se intampla cu celalalt sot care se va opune
practica judiciara???
ma poate ajuta cineva?
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 19:42, 26 Octombrie 2010
multumesc. cel putin rationamentul meu a mers pana la faptul ca stiam ca nu-l pot chema ca parat si nici coreclamant intrucat nu e de acord. pura logica intradevar, dar swww.avocatnet.ro/images/smil... > :)
La accesarea link-ului postat de dvs. se mentioneaza ca "informatia nu mai este aici/fisier inexistent".
mirabella-ana a scris:

Eu as introduce si sotul pentru opozabilitatea hotararii si fata de aceasta.

Oy-gevalt! Nu exista nicaieri in procedura civila ceva numit "introducere in cauza pentru opozabilitate" Stiti de ce? Pentru ca pe vremea cand s-a scris actualul cod de procedura erau unii care nu numai ca stiau carte ci iubeau cartea, o respectau si impuneau respect, erau din soiul acela care nu suporta absurditatile doar pentru ca sunt populare ... chestiunea aceasta cu "introducerea pentru opozabilitate" e o inventie a celor care nu pricep nimic din dreptul civil.
asaaa, :tomato:
Sunt indiscret daca intreb si eu in ce calitate o sa apara sotul in judecata? Sa le luam babeste:
- Reclamant nu poate fi pentru ca se opune actiunii
- Parat nu poate fi pentru ca reclamantul nu-i opune nici un drept, nu are nici un raport juridic obligational cu el legat de contractul de intretinere;
- Interventia voluntara tine de vointa lui
- despre chemarea in garantie nu are rost sa discutam
...
a mai ramas interventia fortata in temeiul prev. art. 57 insa aceasta introducere fortata nu exclude raportul juridic obligational in temeiul caruia paratul urmeaza sa fie obligat sa faca, sa nu faca ori sa dea ceva pentru ca tocmai codul spune ca poate fi astfel introdus in judecata "cel care poate pretinde aceleasi drepturi ca si reclamantul"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatia solidara - obligatii complexe - exemplu: contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere rodica_post rodica_post OBLIGATII COMPLEXE Obligatia solidara se poate naste fie prin acte juridice, fie printr-o dispozitie speciala a legii (solidaritatea legala). a) In ... (vezi toată discuția)
Obligatia baneasca de intretinere. ContSters280604 ContSters280604 Parintii mei au incheiat un contract de intretinere cu mama tatalui meu. Ulterior tata a decedat iar bunica, imobilizata fiind, nu doreste sa locuiasca cu ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract vladescumihaela vladescumihaela Buna ziua.Bunicii mei i-au lasat casa prin contract unchiului meu,dar au pus si o clauza.Sa ii ingrijeasca in cazul in care se imbolnavesc.Acum bunica mea este ... (vezi toată discuția)