avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru conducere sub influenta bauturilor ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice

va salut. azi data 25.10.2010.am fost in audienta la parchetul de pe langa judecatoria Resita.in urma savarsirii infractiunii de conducere sub influenta bauturilor alcolice in fine dosar intocmit cu mai multe luni in urma etc. totul sa desfasurat foarte simplu atat de simplu incat am plecat de la Doamna judecatoare fara sa stiu absolut niumic,mi-a spus la revedere si atat.as dori sa aveti buna vointa de a-mi explica ce se intampla mai departe,urmeaza un proces?in prezenta mea sau nu?cand voi afla si eu rezultatul (pedeapsa) instantei?:sorry:
Cel mai recent răspuns: geky , utilizator 16:46, 28 Octombrie 2010
Probabil ca ati fost la procuror si nu la judecator,care va intocmi rechizitoriul si va inainta dosarul instantei competente teritorial spre solutionare.
Urmeaza sa fiti audiat in instanta ,unde ar fi bine sa recunoasteti fapta .
Daca nu aveti antecedente penale,in functie de pozitia dvs in timpul urmaririi penale si in fata instantei de judecata,de circumstantele dvs personale,este posibil sa primiti o pedeapsa cu suspendarea executarii,conf.art.81 c.pen.
Se va dispune anularea permisului de conducere,urmand ca la 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare sa puteti formula cerere pentru a da examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere.
Va multumesc mult ptr.raspunsul dumneavoastra si ptr.sugestia de a-mi recunoaste fapta,sigur ca am recunoscuto in toate declaratile date. intr-o anumita masura m-ati lamurit.ce as vrea eu sa stiu,aproximativ, cat o sa dureze pana la proces de la data cand am fost audiat de procuror si daca trebuie sa fiu prezent la proces? mentionez ca nu am solicitat avocat in apararea mea.
Rolurile instantelor sunt foarte incarcate ,deci pana la terminarea procesului,poate dura chiar 6 luni,uneori si mai mult.
Recomandarea mea este sa va prezentati la primul termen,in instanta sa continuati in instanta prin a recunoaste fapta ,in declaratia pe care o veti da si sa audiati un martor in circumstantiere ,de preferinta un priten,coleg de munca ,etc.care sa arate ca sunteti o persoana demna de incredere si cu buna comportare in societate.
Nu este neaparat nevoie sa aveti avocat,dar daca aveti posibilitati materiale,este bine sa aveti sustinere juridica calificata
va multumesc pentru raspus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trimis in judecata pentru furt- consecinte in cazul neprezentarii la proces? guganu guganu Buna ziua,numele meu este Marian si as dori si eu informatii cu privire la neprezentarea la un proces penal.S-a deschis un proces impotriva mea pentru furt ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - articole ncpc si ncp Mavryka Mavryka Va rog sa mi spuneti si mie ce este scris la art.483NCPP si ART 336NCP. Va multumesc (vezi toată discuția)
Art. 320 indice 1 georgeaboaice georgeaboaice Buna ziua ! Va rog, respectuos, sa imi explicati daca uzez de acest articol 320 indice 1 in cadrul procesual...asta inseamna ca efectiv mi se reduce pedeapsa ... (vezi toată discuția)