avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nu am carte de munca...dar am o decizie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nu am carte de munca...dar am o decizie

Lucrez la privat. De doi ani sunt dusa cu zaharelul ca imi vor incheia carte de munca insa astazi m-am trezit cu decizia.. Se fac restructurari iar eu se pare ca sunt printre cei care trebuie sa plece. Suntem peste 100 de angajati insa cei cu carte de munca sunt in concediu fara plata 3 luni, apoi dua alte trei iar sunt bagati in fara plata. Ce pot sa fac ??? Pot sa ii actionez in instanta ? Cum trebuie sa procedez ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:46, 26 Octombrie 2010
1. În lipsa tipizatelor de carnete de muncă, pentru persoanele (din sectorul privat) care şi-au încheiat activitatea se întocmeşte adeverinţa de vechime care vor fi vizate de catre ITM.

2. Daca considerati ca decizia de incetarea a raportului de munca este nelegala, o puteti contesta la Tribunalul in a carui raza aveti domiciliu, in termen de 30 de zile de la data comunicarii acesteia. Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carti de munca si ccm monicadaniela monicadaniela va rog sa ma ajutati in problema cartilor de munca:la cit timp dupa angajare sunt obligat ca angajator sa fac carti de munca angajatilor?? si daca ma poate ... (vezi toată discuția)
Organigrama depusa in instanta trebuie vizata de itm? Orasel-Codreanu Raluca Orasel-Codreanu Raluca Am fost jurista 6 ani la o soc. ,in ultimele 2 luni am fost in concediul de crestere copil,in prima zi venita la soc. am avut concediul medical ,dar am primat ... (vezi toată discuția)
Sunt obligat angajatorii sa mai faca carte de munca sau nu? Dessire Dessire Am lucrat la o firma timp de un an jumate.La angajare mi-au spus ca imi vor face carte de munca.Dupa ce am plecat de la ei...cand sa imi iau cartea de ... (vezi toată discuția)