ordonanta presedentiala de urgenta este valabila in cazul mostenirii
am o ruda f. bogata , dar care in urma bolii si a pierdut facultatile mintale
ceilalti viitori mostenitori directi sii au luat deja partea cit a fost intreg la minte
eu as vrea sa deschid o ordonanta presedentiala de urgenta prin care sa cer dreptul meu , chiar daca acesta este inca in viata pe motiv ca toti si au primit partea ,iar el nu mai judeca normal...deci asteptind cine stie ce ii vine de doneaza banii la vreo ASOCIATIE DE PROTECTIA CIINILOR..:D
Nu, nu puteti formula o astfel de cerere. Cat timp o persoana este in viata poate dispune cum doreste de bunurile sale ...si chiar poate face o donatie pentru o Asociatie ca cea numita.
Ceea ce se poate face, daca intr-adevar persoana in cauza nu mai are discernamant si nu mai poate decide singura cu privire la intretinere, patrimoniu etc.. este interdictia judecatoreasca sau instituirea unei curatele.
Dupa decesul persoanei in cauza veti putea ataca actele facute de aceasta daca se dovedeste ca era lipsita de discernamant.
Dupa cum observati sunt in mesaj mai multi de "daca" asa ca va sfatuiesc sa va adresati unui avocat cu detaliile concrete ale situatiei la care faceti referire.