Bunicii mei au facut un contract de donatie parintior mei,( la notar) bunicul a decedat de curand iar eu as dori sa cumpar partea mamei in vederea construirii unei locuinte
puteti cumpara , dar daca copii bunicilor tai vor vrea sa vina la mostenire atunci cand va deceda si mama lor (bunica ta) si vor constata ca le-a fost incalcata rezerva succesorala ca urmare a donatiei facute catre parintii tai, vor avea posibilitatea sa ceara reductiunea liberalitatilor , fapt care va face ca mama ta sa returneze la masa succesorala suma pe care a incasat-o de la tine pe bunul pe care il primise ca donatie. In anumite situatii se poate merge pana la anulare actului de vanzare cumparare.
Donatie
calin felicia
Parintii mei au divortat.La decesul tatalui sora mea a luat toata partea tatalui meu, care depaseste ca valoare partea care mi se cuvine mie din donatia ... (vezi toată discuția)
Act de donatie
kerekeshermina
Buna ziua, parintele meu (mama deoarece tatal meu a decedat de multi ani)a facut un act de donatie pe numele meu cu acordul fratilor mei. Doresc sa-mi spuneti ... (vezi toată discuția)