Buna ziua
Am primit prin donatie de la mama mea, acum 6 ani,un teren pe care am construit o casa .Problema este ca, dupa 6 ani,datorita unor neintelegeri familiale(mi-a interzis sa mai am grje de parinti sai-bunicii mei-75 si 78 de ani )ma ameninta ca-mi anuleaza donatia !se poate ?
Va multumesc pentru raspuns !
De anulat nu se poate anula decat in conditiile in care contractul de donatie ar fi fost incheiat cu nerespecatarea conditiilor de valabilitate a contractului.Ceea ce pretinde mama dvs. ca ar putea face, este sa revoce contractul de donatie, insa , acest contract este unul esentialmente irevocabil.Revocabilitatea, constituind o exceptie doar, poate interveni fie in temeiul legii- daca donatorului i se naste un copil( ceea ce nu este cazul), ori pentru alte motive , tot prevazute in lege, cum ar fi ingratitudinea fata de donator( refuzul de alimente de exemplu). Daca insa donatia nu este una cu sarcini, nu aveti de ce va teme.Daca exista sarcina ingrijirii bunicilor iar dvs. nu ati indeplinit aceasta sarcina, mama poate cere revocarea.Daca insa este reaua sa vointa , si nu va permite sa va indepliniti obligatia, nu trebuie decaat sa faceti dovada acestui fapt.
Contestare donatie
Daniel1956
In 2009,pentru a termina amiabil un divort,am fost pus in situatia,in loc de partaj,care imi parea un gen de tiganie,sa primesc acceptul la divort in schimbul ... (vezi toată discuția)