avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 341 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlu de propietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlu de propietate

Avem un Titlu de Propietate pt.teren extravilan (anul 2002), pe numele mamei decedate si trei copii al fratelui mamei (fratele decedat anterior punerii in posesie prin acest Titlu).In extrasul funciar sunt proprietari bunicii decedati ,parintii mamei.
La dezbaterea succesiunii aanul 1981) a bunicilor au mostenit mama cota de 1/2 si cei trei copii impreuna cota 1/2. In aceasta succesiune nu este cuprins Titlu de Proprietate.
Cum incep trecerea in carte funciara ?
Prima data se face un fel de partaj pe Titlu de Proprietate ?
Trebuie harta cadastrala ?
Am dori pe o carte funciare comuna in care sa fim trecuti toti cu cota fiecaruia (la randul nostru si mama are trei copii ,deci toti sase nepoti cu (1/6).
multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 07:29, 1 Februarie 2008
ili47 a scris:

Am dori pe o carte funciare comuna in care sa fim trecuti toti cu cota fiecaruia (la randul nostru si mama are trei copii ,deci toti sase nepoti cu (1/6).

Atunci nu aveti nevoie de un partaj. Insa ar trebui un certificat de mostenitor dupa mama, act in care vor fi prevazute cotele.
Da, pentru inscrierea in cartea funciara va trebui intocmita documentatie cadastrala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune ContSters492941 ContSters492941 Sunt domiciliat împreună cu familia personala +(tata mama si bunica) pe un teren de 2500m* ce se regăsește pe un titlu de proprietate împreună cu alte ... (vezi toată discuția)
Vanzare cota parte mostenire cristiana_h cristiana_h Buna ziua, As avea nevoie de o solutie la problema de mai jos: - bunicul meu decedat in 2001 - Mama mea, decedata in 2005 (dupa ea am facut succesiunea ... (vezi toată discuția)
Probleme vanzare extravilan andreimt andreimt Buna seara. Situatia este astfel: Pe titlu de propietate sunt trecuti bunica mea si fratele ei. Fratele a decedat acum 16 ani. Propietatea consta in 7 ... (vezi toată discuția)