avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare diferenta CM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare diferenta CM

Sunt angajata la o firma privata de la inceputul anului, cu CM si am 670 lei net, in conditiile in care sunt licentiata si am functia de manager ( si aceste lucruri sunt specificate si in CM).
Pot sa fac plangere la ITM si sa imi recuperez retroactiv cei 410 lei/luna ( diferenta fata de salariul net corespunzator studiilor si functiei mele)?
Daca fac plangere, pot sa imi dau demisia inainte de solutionarea cazului?

Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Elena Catalina , utilizator 23:06, 26 Octombrie 2010
Salariu minim de incadrare pentru o persoana cu studii superioare este de 1200 lei brut.Dvs,puteti sa primiti acest salariu,in cazul in care functia pe care o ocupati necesita studii superioare.Va recomand sa consultati COR cu cerintele postului.
manager - cod 121029.
Credeti ca pot recupera retroactiv suma de bani?
Manager

(Subgrupa majora 12, Grupa minora 121, Grupa de baza 1210)

Nivelul de instruire: - (nedefinit; superior dar nu neaparat)
Dupa cum puteti vedea,functia nu necesita neaparat studii superioare.Aveti fisa postului semnata?acolo este interesant ce este prevazut.
Elena Catalina a scris:

manager - cod 121029.
Credeti ca pot recupera retroactiv suma de bani?

Daca in fisa postului este prevazut ca pentru ocuparea acestei functii sunt necesare studii superioare , atunci puteti cere retroactiv plata diferentei de salarii.
Drepturile salariale neplatite se pot cere retroactiv cu cel mult 3 ani de zile in urma.

In speta, dvs puteti cere retroactiv de la data inceperii activitatii. Daca aveti 670 lei asta inseamna 900 lei brut ...
La 1200 lei brut inseamna 878 lei ...
Ultima modificare: Marți, 26 Octombrie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nu mi s-a facut fisa postului la angajare. Nu am asa ceva la dosar.
Ultima modificare: Marți, 26 Octombrie 2010
Elena Catalina, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studii superioare sau medii ptr ... corina.trandafir corina.trandafir Ptr functia de administrator societate comerciala sau director societate comerciala imi trebuiesc mai nou studii superioare???pt ca stiu ca acum vreo 2-3 ani ... (vezi toată discuția)
Salariul minim studii superioare Nelia2583 Nelia2583 1. potrivit codului muncii, salariul minim brut pentru studii superioare pentru care conditia de pregatire este cea de studii superioare este de 1200 lei. ... (vezi toată discuția)
Account manager cor ary_eduard ary_eduard Buna ziua, Nu am gasit functia de account manager in Clasificarea ocupatiilor din Romania. Ce functie asemanatoare, prevazuta si in cor, s-ar putea trece ... (vezi toată discuția)